Negroponte si presedintele Intel, Craig R. Barrett, au avut in ianuarie mai multe dialoguri in contradictoriu in privinta tehnologiilor folosite in crearea computerului si a utilitatii sale practice.
Negroponte a acuzat atunci Intel ca incearca sa distruga initiativa OLPC prin lansarea propriului sistem, Classmate PC, la un pret sub costurile de productie, precum si prin alierea mai multor guverne ale lumii impotriva proiectului.
Cu toate ca aceste neintelegeri au ramas in spate, Intel alaturandu-se proiectului, nu exista inca planuri pentru a integra chipuri Intel in computerele respective. Pretul acestorae preconizat sa ajunga pana in 2008 la 100$. In momentul de fata, computerele functioneaza pe baza unui procesor AMD.
„Intel s-a alaturat initiativei OLPC in calitatea sa de lider in domeniul tehnologiei informatiei. Colaborarea cu Intel inseamna ca va creste numarul maxim de computere care vor ajunge la copiii din tarile in curs de dezvoltare”, a declarat Negroponte.
Intel se alatura astfel celor 11 companii care fac deja parte din OLPC – printre care se numara Google, Red Hat, dezvoltatorul de software Open Source, si AMD.
Oficialii fundatiei OLPC au anuntat vineri ca intentioneaza sa inceapa crearea masiva a computerelor la sfarsitul lunii septembrie.