Cu alte cuvinte, un fisier de 24 MB va putea fi descarcat intr-un minut, iar un fisier de peste 1,44 GB, intr-o ora.
Pachetul de instalare al modem-ului Huawei E1750 contine, potrivit site-ului PortalPC.ro, o cartela SIM Digi Mobil, stick-ul USB HSPA Huawei E1759, o carte Quick Start si o carte Copyright and Safety Information.
Pasii pe care trebuie sa-i urmeze utilizatorul care doreste instalarea Internetului mobil de la RCS&RDS sunt descrisi pe acelasi site: introducerea stick-ului in calculator, se urmeaza pasii din fereastra de autoinstall care va aparea dupa introducerea stick-ului si se utilizeaza soft-ul Mobile Partner care gestioneaza si administreaza conexiunea la Internet.
„Mai jos aveti rezultatele obtinute pe situl speedtest.net. Am testat si downloadul unui fisier. Surprinzator, a mers constant intre 100kB/s si 400 kB/s”, precizeaza Adrian Bojinca, pe blogul PortalPC.ro.
Operatorul RCS&RDS, detinut de omul de afaceri Zoltan Teszari, care ofera atat servicii de televiziune, Internet prin cablu, telefonie fixa si telefonie mobila, va lansa, pana la sfarsitul acestui an, Internetul mobil, cu viteze de pana la 7,2 Mbps (900 Kbps sau 3,24 Gbps), si in alte orase mari din Romania.
Deocamdata, la inceputul acestei saptamani operatorul si-a extins oferta comerciala de Internet mobil in 5 alte mari orase: Constanta, Cluj, Brasov, Iasi si Craiova, potrivit site-ului companiei.
Abonatii care beneficiaza de serviciul de Internet de la RCS&RDS pot opta pentru Internet mobil la 10 lei, TVA inclus, sau gratuit, astfel: in cazul abonatilor de Internet Cable Link si Fiber Link 1, optiunea pentru Internet Mobil presupune plata unui abonament lunar de 10 lei, TVA inclus, iar in cazul abonatilor sai de Cable Link si Fiber Link 2, RCS&RDS are o oferta speciala, Internet mobil gratuit cu trafic nelimitat, cu viteze de pana la 7.2 mbps si echipament in custodie (modem USB).
Pentru cei care opteaza doar pentru oferta de Internet Mobil a RCS&RDS, compania are disponibil acest serviciu in abonament de 15 lei, cu viteze de pana la 7.2 mbps, trafic nelimitat inclus si echipament de acces la un cost de 55 euro, fara TVA.
RCS&RDS a raportat pierderi nete de 84 milioane de lei (22,9 milioane de euro) in 2008, la o cifra de afaceri de 1,4 miliarde de lei (387 milioane de euro).
La sfarsitul lui 2008, RCS&RDS avea 1,2 milioane de clienti pe telefonie mobila, serviciu introdus in urma cu un an, si circa 1,4 milioane de clienti pe cablu. Compania, detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, aflat in topul celor mai bogati romani, mai este prezenta si pe segmentele de telefonie fixa si Internet.
RCS&RDS mai are operatiuni in tari precum Slovacia, Cehia, Croatia, Serbia.
Principalii concurenti ai RCS&RDS pe piata de telecomunicatii sunt UPC si Romtelecom pe partea de cablu, Internet si telefonie fixa, si Orange, Vodafone si Cosmote Romania pe segmentul de telefonie mobila.