Investitia initiala pentru primul an de functionare se ridica la [b]peste 1 milion de dolari[/b] si include laboratoare avansate de dezvoltare si testare la fata locurlui. Pentru anul viitor, compania intentioneaza sa mai investeasca pe piata locala inca 2 milioane de dolari.
Ceragon Romania are la ora actual 16 ingineri angajati la noul centru si estimeaza ca isi va dubla numarul de angajati pana la sfarsitul anului.
Centrul a fost inaugurat in prezenta lui Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Israelului in Romania, si a lui Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
„Alegem Romania datorita apropierii ei de toate centrele de cercetare si dezvoltare ale Ceragon, datorita inaltelor sale standard de educatie si datorita cultivarii excelentei”, a declarat Ira Palti, presedinte si director general executive al Ceragon Networks.
La randul sau, Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a precizat ca investitia Ceragon este dovada ca Romania are toata infrastructura necesara pentru a deveni un partener real pe piata tehnologica globala.
Ceragon Networks ofera solutii de „backhaul” wireless care permit operatorilor de telefonie mobila, precum si altor furnizori de servicii prin cablu/wireless posibilitatea de a livra 2G/3G, 4G/LTE si alte servicii de banda larga abonatilor lor.
“In prezent
consumatorii nu mai sunt dispusi sa plateasca foarte mult pe servicii telecom,
iar tarifele sunt in scadere. Astfel noi incercam sa aducem solutii prin care
sa poata fi extinsa capacitatea retelei si sa se diminueze costurile de proprietate”,
a mai spus Ira Palti.
“Backhaul”-ul wireless
utilizeaza dispozitive de comunicare wireless – precum microundele – pentru a
face legatura intre turnurile celulare si sistemele publice de telefonie prin
internet sau reteaua privata a unei mari intreprinderi, a unei institutii
academice sau a unei agentii guvernamentale. Retelele “backhaul” wireless de
mare viteza, o alternativa mai economica pentru fibrele optice, constituie mai
mult de 50% din toate retelele celulare de la nivel global si pot accepta rate
de biti de pana la cativa Gb/s.
Cu sediul central in Israel, compania este prezenta pe trei continente, in 38 de tari, printre care Norvegia, Olanda, Ucraina, SUA, Canada, India etc.