Tehnologia oferita de Motorola prin Solutia de Identificare Biometrica (BIS) furnizeaza Inspectoratului General al Politiei Romane o modalitate mai eficienta in combaterea infractionalitatii.
Baza nationala romaneasca de date privind amprentele digitale si amprentele palmare foloseste acum unul dintre cele mai avansate sisteme de acest tip din Europa, au spus oficiali ai Motorola.
„Sistemul, foarte performant, permite identificarea mai usoara a cadavrelor, depistarea unui om si dupa amprentele palmare laterale, precum si doar dupa fragmente ale amprentelor digitale”, a spus pentru DailyBusiness un purtator de cuvant al Motorola.
Acest sistem mai are o functie ce ajuta la cautarea rapida a persoanelor in sistemul national de evidenta dactiloscopica si decadactilara (referitoare la amprente), aducand beneficii nu doar organizatiilor din cadrul Ministerului de Interne ci si Biroului National al Refugiatilor, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Autoritatii Nationale a Cetatenilor Straini.
„Solutia Avansata de Identificare Biometrica Printrak de la Motorola faciliteaza nu numai stocarea datelor biometrice, ci integreaza si informatiile dactiloscopice si decadactilare, informatiile descriptive, fotografii si documente, permitand astfel IGPR o organizare mai buna a informatiilor facand astfel investitia AFIS si mai valoroasa”, a spus Darrin Reilly, director general al Diviziei de Biometrica a Motorola.
Motorola Printrak BIS are o varietate de functii unice cum ar fi arhiva de cazuri nerezolvate, care poate fi folosita ca o arhiva foto a probelor si a fotografiilor facute la locul faptei, in dosarele stocate in Sistemul de Identificare Automata a Amprentelor Digitale (AFIS). Aceste functii permit institutiilor precum IGPR sa economiseasca timp, sa-si repartizeze expertii in zonele prioritare si sa verifice rapid cazierele candidatilor la angajare.
„Sistemul Motorola AFIS Printrak BIS reprezinta cea mai complexa tehnologie de acest gen existenta pe plan mondial, fiind caracterizat ca o componenta de baza a sistemului judiciar national si european in lupta impotriva infractionalitatii transfrontalier”, a declarat chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Romane.
Potrivit Institutului National al Standardelor si Tehnologiei din Statele Unite, capacitatile de comparare si potrivire ale Motorola sunt cele mai avansate din industrie. Aceste functii de ultima generatie ale sistemului imbunatatesc semnificativ identificarea, procesarea si gestionarea datelor individuale, in scopuri criminalistice si civile.
Motorola a avut vanzari de 42,8 mld. $ (33,3 mld. euro) in 2006.