Totodata, MCTI a cerut amanarea intrarii in vigoare a contractului cu CA~IB Corporate Finance Beratungs Ges.m.b.H, consultantul ales pentru privatizarea Radiocom, fosta Societate Nationala de Radiocomunicatii.
Ambele contracte sunt in vigoare, dar nu si in derulare.
Ministrul Zsolt Nagy a cerut conducerii CSFB anularea contractului, de comun acord, deoarece suspiciunile existente pot afecta procesul de listare la bursa a actiunilor detinute de stat la Romtelecom.
Miercuri, Mihai Donciu, fostul consilier pe probleme de privatizare al ministrului Nagy, a fost arestat si invinuit de spionaj si tradare, alaturi de un alt functionar ministerial, Dorin Mucea, si de doi consultanti internationali, Stamen Stanchev si Vadim Benyatov Don, acuzati de practici ilegale in mai multe contracte de privatizare, printre care Petrom, Distrigaz Sud, Distrigaz Nord si Electrica Muntenia Sud.
Totusi, MCTI nu a cerut amanarea sau anularea contractului de consultanta cu Roland Berger pentru restructurarea Postei Romane, in acest caz „neexistand suspiciuni”, au spus pentru DailyBusiness oficiali din cadrul MCTI.
Actualizare:
Romtelecom considera oportuna initiativa ministrului Zsolt Nagy de a solicita anularea contractului de consultanta cu Credit Suisse pentru privatizarea fostului operator monopolist, pana la finalizarea anchetei in dosarul de spionaj, in care este arestat si un reprezentant al ministerului.
„Romtelecom saluta decizia ministrului de a suspenda contractul de consultanta incheiat intre MCTI si Credit Suisse First Boston”, a declarat joi directorul juridic în cadrul Romtelecom, Cãtãlin Dima, citat de NewsIn. „Consideram ca pana la finalizarea anchetei in desfasurare nici nu se mai putea pune problema ca Credit Suisse sa inceapa sa lucreze la continuarea privatizarii Romtelecom”, a completat acesta.
Conform unor surse din Parchet citate de presa centrala, in scandalul Romtelecom ar putea fi implicat inclusiv ministrul Zsolt Nagy, al carui nume este pomenit in convorbirile telefonice interceptate de autoritati.