Michael Tsamaz, seful grupului elen OTE, s-a intalnit miercuri, la Bucuresti, cu Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, pentru a discuta despre preluarea pachetului de 46% din actiunile Romtelecom, detinut de statul roman si pe care autoritatile vor sa il vanda.
Discutiile, care au durat peste o ora, s-au incheiat, insa, fara rezultat.
„Nu a fost inaintata absolut nicio oferta. Au fost cerute anumite clarificari ca in termen de o saptamana sa vina cu o oferta documentata. Si-au facut o imagine si vor sa ne faca o propunere legata si de o colaborare ulterioara, nu neaparat cumparare”, a declarat Vreme.
[quote=Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor]Intr-un business corect, te astepti sa obtii suma corecta[/quote]
Ministrul Comunicatiilor a precizat ca, in actualele conditii ale pietei, vanzarea actiunilor Romtelecom nu mai reprezinta o prioritate.
„La ora actuala, suntem intr-o conjuctura favorabila. Nu mai reprezinta o prioritate pentru noi vanzarea actiunilor”, a spus Vreme.
Declaratia vine sa puna presiune pe greci, interesati sa isi consolideze afacerile in Romania.
Anterior, ministrul Vreme a declarat ca are deja o oferta de la RCS&RDS, iar agentia Newsin a anuntat, pe surse, ca si Fondul Proprietatea ar fi interesat de actiunile operatorului de telefonie fixa si date.
[img=1746]Valerian Vreme vrea un pret corect pentru Romtelecom[/img]
Daca anterior a declarat ca spera sa obtina din vanzarea actiunilor Romtelecom 1 miliard de euro, miercuri, Valerian Vreme a refuzat sa vorbeasca de suma. „Sa nu facem nicio speculatie. Sa lasam procesul sa decurga normal. Cert este ca banii vor merge la bugetul statului „, a precizat ministrul.
Autoritatile au precizat ca, daca nu vor ajunge la o intelegere cu reprezentantii OTE, vor scoate actiunile la vanzare pe bursa.
[b]Ce planuri au OTE si firma mama Deutsche Telekom in Romania?[/b]
Michael Tsamaz, seful grupului elen OTE, a refuzat sa faca declaratii pe tema ofertei pentru Romtelecom.
Nemtii de la Deutsche Telekom, actionarul OTE si cei care asigura managementul afacerilor grupului, vor sa isi extinda afacerile din Romania, profitand de conjuncturile pietei.
Surse din piata de telecomunicatii vorbesc, de mai multa vreme, despre interesul Deutsche Telekom-OTE pentru UPC, al doilea jucator din piata de televiziune prin cablu.
Mai nou, se speculeaza si despre posibila preluare a Orange de catre Deutsche Telekom, mai cu seama ca nemtii au anuntat ca discuta un parteneriat cu France Telecom, detinatorul Orange, menit sa genereze economii anuale de 1,3 miliarde de euro in urmatorii trei ani.
Daca negocierile se vor concretiza, Deutsche Telekom ar putea forma cel mai important jucator din piata de telecomunicatii din Romania (Romtelecom, Cosmote, Orange, UPC, NextGen si Dolce si retelele de magazine Romtelecom si Germanos). Sefii grupului german au declarat, de multa vreme, ca sunt interesati de piata romaneasca si ca se afla in cautarea unor oportunitati de investitii, in ciuda declinului din ultimii 2 ani, datorat crizei.
Cititi mai multe amanunte in analiza [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/planurile-secrete-ale-deutsche-telekom-in-romania-ce-mai-vor-nemtii-sa-cumpere-62292/]”Planurile secrete ale Deutsche Telekom in Romania: Ce mai vor nemtii sa cumpere”[/url]