Neobyte Solutions are doi actionari persoane fizice, capitalul fiind integral romanesc. Firma a fost infiintata in 2001, in prezent peste 95% din afacerile acesteia provenind din strainantate. Compania are in prezent 25 de angajati.
In 2007, compania a inregistrat afaceri de circa 350.000 euro.
„In 2001, piata din Romania nu era pregatita pentru astfel de programe software. In prezent, distribuim produse de securitate si in special de back-up in SUA, Marea Britanie, Franta, Germania sau Belgia, clientii nostri cei mai mari fiind companii precum Johnson & Johnson, Fiat din Italia sau politia din Hong Kong”, a declarat pentru DailyBusiness Alin Merches, director executiv al companiei.
Acesta a precizat ca Neobyte Solutions vinde produsele software atat prin canalul online propriu Neobytesolutions.com cat si prin retaileri precum Media Markt, din Germania, sau Murat din Turcia.
„Am incheiat contracte cu lanturi de distributie din afara Romaniei, cei mai multi clienti ai nostri provenind din SUA. Ne aflam in prezent in dialog si cu distribuitori romani, vrem de anul acesta sa incepem sa ne axam mai mult si pe piata autohtona, in special pe clientii companii”, a spus Merches.
Acesta a precizat ca in 2008 si-a propus ca 70% din clientii autohtoni sa fie companii.
„Vom discuta si cu un distribuitor IT regional pentru implementarea sistemelor de back-up de date in computerele ce urmeaza a fi vandute in magazine”, a continuat Merches.
„Ca si RCS&RDS, companie care are radacinile tot in Oradea, incercam sa fim mai ‘low profile’. De anul acesta insa, vom incepe unele campanii de prezentare a produselor si in Romania”, a mai spus acesta.
Pretul unei licente de back-up variaza in functie de numarul de computere pe care ruleaza. Astfel, pentru 3-9 licente, pretul este de 30$/licenta. Pentru o companie ce doreste insa intre 100 si 250 de licente, pretul uneia scade la 10$. Johnson & Johnson, de pilda, a achizitionat, conform lui Merches, circa 1.000 de licente. Pe piata autohtona, pretul unei licente este de circa 70 lei, conform oficialilor companiei.
Principalele companii de securitate cu activitate autohtona sunt BitDefender, Symantec, Panda Software sau Kaspersky.