- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Panasonic vrea sa aduca pe profit divizia de robotica

20 Oct, 17:52 • Redactia DailyBusiness
Producatorul japonez de electronice Panasonic mizeaza pe vanzari de 100 mld. yeni (740 mil. euro) pana in anul fiscal 2015-2016 la divizia de robotica, pe care vrea sa o aduca pe profit pana atunci, a anuntat marti compania.
Panasonic vrea sa aduca pe profit divizia de robotica

Panasonic a prezentat recent, in cadrul unui eveniment in vestul Japoniei, noul robot-pat transformabil in scaun rulant, pentru persoanele cu dizabilitati.

Robotic Bed este proiectat pentru a veni in sprijinul persoanelor cu mobilitate limitata, pentru a le conferi mai multa independenta in miscare si in viata de zi cu zi, reducand nevoia de asistenta umana la deplasare.

Robotic Bed se poate transfoma din pat in scaun si invers. In modul „fotoliu”, robotul poate detecta persoanele din jur si eventualele obstacole din calea sa, astfel incat deplasarea persoanei invalide sa se faca in siguranta.

Din categoria echipamentelor cu aplicatii practice fac parte atat robotul-pat, cat si robotul-carucior care urmeaza sa fie utilizat in spitale si clinici, mai intai in Japonia, incepand cu prima parte a anului 2010.

Compania a lasat „in afara obiectivelor imediate” robotii cu aspect humanoid, se precizeaza in comunicatul Panasonic.

Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, ocupa locul al treilea in indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment. Compania este prezenta si pe piata locala, incepand cu 1996.