„Speram ca in cursul anului 2008 sa instalam inca 50 de hot-spot-uri , pe langa cele peste 200 pe care le avem in momentul actual, pentru a acoperi toata suprafata orasului”, a spus acesta, adaugand ca implementarea unui singur punct de acces la internet costa aproximativ 200-300 de euro.
Compania se foloseste de reteaua de fibra optica dezvoltata din 1998 pana in prezent, pentru a instala cate un punct de acces pentru internet WiFi la nodurile de legatura ale acesteia. „Acest lucru duce la o scadere a pretului de instalare a hot-spot-ului dar si la o banda mai mica si o viteza mai scazuta, de aproximativ 512 kbps pana la 2,4 Mbps”, a specificat Amariutei.
Compania are in momentul de fata aproximativ 3.000 de utilizatori/luna. Accesul la serviciile de internet wireless se face contra cost, printr-un abonament de 6$/luna. „Datorita faptului ca Piatra Neamt nu este un oras mare (n.r.-115.000 de locuitori in 2006), nu am implementat un sistem alternativ de amortizare a cheltuielilor noastre, cum ar fi cel al introducerii de mesaje publicitare pe paginile de internet”, a spus Amariutei.
Compania va lansa pe piata in urmatoarele 2 luni un serviciu de televiziune digitala IPTV care, in prima faza, va transmite programele TV care nu necesita contracte, in genul posturilor locale si televiziunii nationale. „Dupa aceasta etapa, vom incepe sa contactam providerii de televiziuni private, pentru a pune la dispozitia clientilor nostri si alte canale TV. Suntem nevoiti sa facem acest pas pentru a face fata concurentei, in special companiilor Romtelecom si RCS-RDS care isi fac din ce in ce mai mult simtita prezenta pe piata de internet si televiziune din Piatra Neamt”, a spus Amariutei.
Conform companiei, Ambra a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de aproximativ 1,4 mil. lei (390.000 euro) si un profit de aproximativ 210.000 lei (circa 60.000 euro). „Anul acesta, din cauza concurentei si investitiilor pe care le vom face pentru a ne extinde si a lansa televiziunea IPTV, preconizam o cifra de afaceri constanta”, a spus Amariutei, care este si unic actionar al companiei.
In 2005, conform Ministerului de Finante, compania a inregistrat venituri de 1,37 mil. lei si profit de 190.000 lei.