Astfel, dupa o restructurare operationala si financiara completa, compania Flanco urmeaza sa incheie in timp record pentru Romania procesul de reorganizare judiciara. Compania a solicitat deschiderea procedurii de insolventa in data de 10 decembrie 2009, planul de reorganizare fiind aprobat dupa numai 8 luni.
Masurile manageriale de optimizare a activitatii luate in ultimele luni au facut ca Flanco sa treaca pe break-even incepand cu luna iunie 2010, dupa 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 – iunie 2010). De asemenea, cota de piata a companiei a depasit nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.
„Aprobarea planului de reorganizare reprezinta unul dintre pasii finali inaintea iesirii oficiale din insolventa. Intern, consideram acest proces deja incheiat, Flanco fiind in acest moment o companie noua, restructurata”, a declarat Adrian Olteanu (foto), CEO Flanco.
„Flanco reprezinta exemplul de care Romania avea nevoie pentru a delimita insolventa de faliment. Evolutia companiei in insolventa si masurile implementate vor fi cu siguranta subiect de studiu in facultatile de economie si management”, a declarat Andrei Cionca, managing partner Casa de Insolventa Transilvania.
Bazat pe vanzarile actuale, Flanco isi propune pentru 2011 atingerea unei cote de piata de 10%, urmand sa realizeze o cifra de afaceri de 110 milioane euro.
Flanco International este unul dintre cei mai mari retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Compania opereaza in acest moment o retea de 70 de magazine in cele mai importante regiuni comerciale ale tarii.