Asus
a lansat serverul RS724Q-E6/RS12, bazat pe procesoarele Intel 5500/5600. Fiecare din cele patru noduri hardware suporta procesoare cu patru sau sase nuclee si o capacitate de pana la 96GB de memorie in cele 12 sloturi DIMM.
RS724Q-E6/RS12 este livrat cu o sursa 80Plus Platinum dubla, cu puterea de 1.600W care are o eficienta medie de 88% in sarcina.
[gallery:329]
Serverul suporta kitul optional Asus Pike prin placa combo Pike riser/Pike in combinatie cu un port SAS. Acesta extinde optiunile de stocare de la SATA la SAS 2.0.
Totodata, Asus a lansat o noua gama de platforme construite pe baza
chipset-ului Intel Z68 Express: Seria P8Z68 si placile de baza ROG
Maximus IV Gene-Z.
Toate placile de baza Z68 sunt concepute pentru a suporta motorul de
virtualizare grafica LucidLogix Virtu, care lucreaza impreuna cu Intel
Quick Sync Video pentru a oferi transcodare video si redare.
Seria P8Z68 si placile de baza ROG Maximus IV Gene-Z pot suporta atat placile video NVIDIA, cat si pe cele AMD.
Noile produse cu chipset Z68 sunt livrate cu tehnologia Intel Smart
Response, care utilizeaza o memorie tampon solid-state, combinand viteza
SSD-ului cu spatiul de stocare oferit de hard disk, pentru a micsora
timpul de acces si durata de initializare a sistemului de operare.
Fujitsu a anuntat lansarea noilor echipamente Thin Client Futro S700 si Futro S900, primele statii Fujitsu de acest gen care folosesc tehnologia Power over Ethernet (PoE).
Aceste unitati asigura o interfata front-end, iar cea mai mare parte a activitatii de procesare se deruleaza pe un server. Echipamentele Thin Client pot fi administrate la nivel de server.
Cu toate ca alimentarea cu energie poate fi facuta prin cablul Ethernet, echipamentele Thin Client pot fi conectate si la o priza electrica traditionala, in functie de preferintele utilizatorului.
La modelul Futro S900 pot fi conectate pana la patru display-uri, datorita unei placi video suplimentare, iar ambele unitati asigura WLAN integrat.
Cele doua echipamente includ suport pentru tehnologia de grafica DirectX11.
Totodata, compania japoneza a lansat notebook-ul Lifebook P771, cu o greutatea de 1,3 kg si baterie cu autonomie de pana la 18 ore.
Notebook-ul include procesoare ULV (ultra low-voltage), hard drive-uri optionale SSD (solid state) si o baterie secundara, optionala, care poate fi introdusa in sistemul modular.
Optional Lifebook P771 poate avea un adaptor 0-watt AC ce asigura intreruperea consumului de energie atunci cand echipamentul este oprit. Totodata, Fujitsu ofera utilizatorilor si optiunea de Advanced Theft Protection (ATP), un senzor de amprente pentru logare.
Philips a lansat in aceasta saptamana monitorul 221TE2L, cu ecran full HD LCD LED cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si ratio SmartContrast de 20.000.000:1.
Monitorul are tuner TV integrat, care poate procesa semnal atat VGA, cat si HDMI. Philips 221TE2L este disponibil in Romania la un pret recomandat de 950 de lei.
In aceasta saptamana Orange a lansat in Romania serviciile de voce HD, ce poate fi folosit intre doua telefoane compatibile in aria de acoperire 3G si doar pentru apeluri locale.
Momentan, in oferta Orange exista 3 telefoane compatibile: Samsung Galaxy Mini, Nokia E5 si Nokia N8.
Pe de alta parte, Vodafone a introdus pe piata locala Samsung Galaxy Tab 10.1v, cu sistem de operare Android 3.0 (Honeycomb). Dispozitivul are un touch-screen de 10,1 inci, rezolutie de 1.280×800 si procesor dual-core nVidia Tegra 2 de 1 Ghz.
La nivel international Google a lansat laptop-urile cu sistem de operare Chrome OS, bazat pe browser-ul cu acelasi nume.