Compania a operat cu un model de business mixt, online-offline, si a renuntat in aceasta vara la serviciile de inchirieri de filme, pastrandu-le doar pe cele de vanzare.
„Videomax a avut perioada de glorie si acum a cazut, voi inchide complet afacerea, pentru ca nu mai este deloc rentabila”, a spus Stan.
Acesta a explicat ca principalele motive pentru renuntarea la business-ul Videomax au fost faptul ca piata inchirierilor de DVD-uri este in scadere continua de doi ani si ca intretinerea si dezvoltarea business-ului ar fi solicitat „un efort prea mare pentru afaceri care nu ar fi depasit niciodata 200.000-300.000 euro pe an”, nivelul maxim atins de companie.
„Pe langa acestea, au fost si cateva greseli pe care mi le asum 100%. Cea mai mare dintre ele a fost includererea modelului offline in acest business, prin deschiderea de magazine, cum au fost si francizele Videomax din Romania”, a spus Stan. Compania avea la inceputul lui 2007 francize in Brasov, Galati, Braila si Bacau si a operat cateva magazine proprii in orase precum Bucuresti, Ploiesti sau Buzau.
Stan a spus ca are in lucru trei proiecte online pe care le va lansa pana la finele anului, dupa o investitie care nu va depasi 100.000 euro.
„Ma voi centra pe vanzarile online, nu voi mai incerca niciodata vanzare offline”, a spus Stan. Acesta a precizat ca doar o mica parte din cei circa 30 de angajati Videomax vor lua parte la cele trei proiecte, restul urmand sa paraseasca compania. Oficialii Vodanet nu au oferit informatii suplimentare despre cele trei platforme online si din ce gama vor face parte produsele ce urmeaza a fi comercializate.