„Deocamdata avem cateva mii de clienti, proiectul fiind disponibil doar in cateva puncte din Bucuresti si din tara. Initiativa se adreseaza celor ce isi doresc Internet dar nu au computer. Suntem primii de pe piata care au realizat acest lucru, in functie de cum va fi primit proiectul, probabil ca ne vom extinde treptat aria de acoperire”, a spus directorul de marketing al companiei, Ionut Tarcea.
Utilizatorul trebuie sa pastreze computerul si sa ramana abonat al RCS-RDS la Internet timp de cel putin 3 ani, cu posibilitatea de a cumpara sistemul la finalul perioadei, contra sumei de 30 de euro. Proiectul pilot a debutat la inceputul anului, insa nu a fost popularizat la scara larga de catre companie.
Clientul trebuie sa contracteze un abonament Internet de 15$ sau 19$. Conform lui Tarcea, investitia in fiecare PC in parte va fi amortizata la finalul celor trei ani. In cazul abonamentului de 15$, compania ar urma sa incaseze de-a lungul celor trei ani 540$ (circa 406 euro) de la fiecare client, in timp ce pentru un abonament de 19$, suma urca la 684$ (515 euro).
„Avem un stoc de computere achizitionate de la companii din Bucuresti care vand sisteme, dar, in functie de cerere, putem cumpara si altele pentru a satisface cererea. Computerele au o configuratie minima, cu procesor de 2,8 Ghz, hard-disc de 80 GB. Computerul nu va putea fi inlocuit cei trei ani de zile, dar utilizatorul este liber oricand sa-si cumpere unul nou, ramanand insa abonat al serviciilor de internet oferite de RCS-RDS”, a spus Tarcea.
Sistemul oferit este nou, are o garantie de 2 ani, suportata de furnizor, clientul neplatind decat abonamentul si instalarea internetului, fara alte taxe suplimentare, conform RCS-RDS.
Operatorul creste viteza de acces la Internet
In cateva saptamani, abonatii RCS din toate orasele din Romania ce au acces la Internet prin fibra optica, vor putea transfera date cu viteze de pana la 50 MB/sec la nivelul intreagii tari, a spus Tarcea.
„Un client ce are Internet prin fibra optica si este in Arad va putea downloada cu viteze metropolitane din Constanta”, a specificat Tarcea. In luna mai, compania a anuntat ca viteza de 50 Mbps este valabila pentru un numar de patru orase, inclusiv in ceea ce priveste transferul intre aceste orase.
RCS-RDS are peste 400.000 de abonati la Internet si circa 1,2 mil. clienti de televiziune.
Compania a inregistrat la finele lui 2006 o cifra de afaceri de peste 300 mil.$ (237 mil. euro), in crestere cu 46% fata de 2005.
Cable Communications Systems NV (Olanda) este cel mai important actionar al RCS&RDS, cu o participatie de 94,16% din capitalul social, alaturi de alte 16 persoane fizice, care controleaza restul actiunilor.
Principalii concurenti ai RCS-RDS pe piata de Internet sunt UPC si Romtelecom.