In ceea ce priveste serviciul roaming, acesta presupune o taxa de activare de 1 euro, fara TVA, fiind insa necesara plata unei garantii de 100 de lei la activarea serviciului.
In cadrul serviciului de roaming, utilizatorul RCS&RDS va plati un tarif de 0,33 euro pe minut pentru apelurile efectuate in Romania, 1,25 euro catre retelele din alte tari, si 0,12 euro pentru un apel primit. Un sms trimis in serviciul de roaming al RCS&RDS va costa 0,08 euro, potrivit operatorilor din call-center-ul companiei.
Pana la sfarsitul acestui an, RCS&RDS va lansa comercial si serviciile de Internet mobil, disponibile, in prezent, doar in anumite zone ale tarii, potrivit unor surse din piata. Recent, oficialii RCS&RDS, au declarat pentru DailyBusiness.ro ca sunt deja pregatiti pentru lansarea comerciala a acestor servicii.
Taxa de activare a serviciului de apelare video, lansat la sfarsitul lunii august, este de 1 euro, fara TVA, utilizatorii urmand sa plateasca 5 eurocenti pe minut, fara TVA, in reteaua mobila Digi Mobil din Romania, si 17 eurocenti pe minut, pentru convorbiri catre Digi Mobil Spania si Vodafone Romania. „Apelurile video catre alte retele nationale si internationale vor fi disponibile in curand”, potrivit anuntului RCS&RDS.
Telefoanele compatibile 3G, cu functie de apelare video, pot fi luate in ‘chirie’ de la sediile RCS&RDS.
Odata cu lansarea celor doua servicii, RCS&RDS a lansat si serviciul cost control, disponibil printr-un sms gratuit la numarul 700, si casuta vocala, activata gratuit la numarul 760.
Compania si-a unificat recent toate serviciile sub brandul Digi. Astfel serviciul rds.Tel (telefonie fixa) a devenit Digi Tel, rdsLink (Internet) a devenit Digi Net, iar RCS (televiziune prin cablu) s-a redenumit in Digi TV Cablu. Telefonia mobila a fost lansata de companie de la inceput sub acelasi brand – Digi Mobil.
RCS&RDS a raportat pierderi nete de 84 milioane de lei (22,9 milioane de euro) in 2008, la o cifra de afaceri de 1,4 miliarde de lei (387 milioane de euro).
La sfarsitul lui 2008, RCS&RDS avea 1,2 milioane de clienti pe telefonie mobila, serviciu introdus in urma cu un an, si circa 1,4 milioane de clienti pe cablu. Compania, detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari, aflat in topul celor mai bogati romani, mai este prezenta si pe segmentele de telefonie fixa si Internet.
RCS&RDS mai are operatiuni in tari precum Slovacia, Cehia, Croatia, Serbia.
Principalii concurenti ai RCS&RDS pe piata de telecomunicatii sunt UPC si Romtelecom pe partea de cablu, Internet si telefonie fixa, si Orange, Vodafone si Cosmote Romania pe segmentul de telefonie mobila.