Quantic Lab are ca obiect de activitate testarea de jocuri, programare si grafica. Compania autohtona formata in 2006 are capital romano-austriac, fiind detinuta in procent de 95% de Jowood Production Software SA din Austria. 5% din actiuni revin lui Stefan Seicarescu, fondator al companiei.
Quantic Lab este la prima sa prezenta la E3, desi in anii anteriori nu a lipsit de la editii ale altui targ de anvergura, Games Convention din Leipzig.
[quote=Stefan Seicarescu, Quantic Lab]Americanii sunt capcauni cand vine vorba de luat bani de pe urma unor evenimente de acest fel[/quote]
E3 are loc in perioada 2-4 iunie.
„In anii precedenti, E3 nu era destul de atractiv pentru noi. Mai important a fost Games Convention din Leipzig, care ca numar de vizitatori dar si la nivel de oportunitati de business, depasea cu mult E3”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Stefan Seicarescu, fondatorul companiei.
Aproape jumatate dintre clientii cu care a lucrat Quantic Lab au fost atrasi de la targul din Leipzig, la care compania romaneasca a fost prezenta an de an, din 2006.
„Pana in prezent am lucrat la peste 200 de proiecte impreuna cu aproape 30 de parteneri din toata lumea. Proiecte importante au fost seria Gothic, seria Spellforce, Painkiller, Sam & Max sau Drakensang”, a spus Seicarescu.
Atragerea de clienti noi reprezinta de altfel scopul primar al participarii la E3 al Quantic Lab.
„Scopul principal este prezentarea serviciilor noastre catre firme, mai ales din SUA, cu speranta de a atrage clienti noi. Serviciile companiei se adresaza domeniului consultanta software jocuri PC si console si nu avem nevoie de spatiu de prezentare sau un show de efect. Discutia intre patru ochi si un portofoliu de referinte este esential. Noi oferim service de testare pentru PC si diferitele console, de la Nintendo DS pana la Xbox360. In afara de acestea, avem departamente de grafica, mastering si support”, a subliniat Stefan Seicarescu.
In ceea ce priveste costurile prezentei unei companii la E3, fondatorul companiei romanesti le-a descris ca fiind „exagerat de mari”.
„Americanii sunt capcauni cand vine vorba de luat bani de pe urma unor evenimente de acest fel. Chiria se ridica la circa 20.000 de dolari pentru doua zile si 30 metri patrati, mult mai scump decat in Germania, la Leipzig. Noi impartim spatiul cu mai multe firme internationale, de aceea si investitia este mai mica”, a spus Seicarescu.
E3 cu numele, Leipzig cu contractele
Oficialii companiei clujene au subliniat ca sunt singura companie romaneasca prezenta la targul de jocuri de la Los Angeles.
„Din cunostintele noastre suntem singura firma independenta romaneasca care este prezenta la E3. Nu tin cont de Ubisoft sau EA, care au sucursale in Romania, dar acestea nu se prezinta ca firme de sine statatoare. Suntem si singura firma din Romania care a fost prezenta la GC in Leipzig in ultimii ani”, a spus Stefan Seicarescu.
Parerea oficialilor Quantic Lab este ca totusi, ca si posibilitati de contractare, targul din Germania ramane mai atractiv pentru europeni.
„Avem impresia ca se face mult mai multa valva in jurul E3, fiind in SUA, dar calitativ si ca posibilitati de contractare, targul din Germania ramane mai atractiv”, este parerea lui Seicarescu.
Quantic Lab, afaceri de 372.000 euro in 2008
Compania a inregistrat venituri de circa 372.000 euro in 2008, in crestere cu 20% fata de 2007 cand, conform Ministerului de Finante, firma a avut venituri de 310.000 euro. Firma a inregistrat un profit net de 23.000 euro in 2007, aflandu-se si in prezent pe plus, conform companiei.
„Avand in vedere conjunctura actuala a pietei, cel mai probabil este sa inregistram o crestere de circa 5% pe anul acesta a cifrei de afaceri”, a mai spus Seicarescu.
Compania are in prezent circa 40 de angajati.
DailyBusiness.ro va reveni cu o scurta recenzie asupra targului E3, din viziunea romanilor prezenti acolo