Remarcile lui Ballner contrazic declaratiile lui Peter Klein, directorului financiar al Microsoft, care a afirmat la inceputul acestei luni ca gigantul software anticipeaza sa beneficieze in acest trimestru de o revenire a cheltuielilor destinate tehnologiei din mediul business, care ar fi urmat cel mai probabil sa compenseze impactul negativ al problemelor din Europa, relateaza Mediafax.
„Inainte de chestiunea cu Grecia, toata lumea spunea ca sunt tot mai optimisti, desi inca prudenti. Cred ca trebuie sa intelegem cu totii ca economia globala este intr-o situatie foarte grea, iar toata lumea a devenit nelinistita ca problema pe care o vedem in Grecia si Europa nu va fi izolata in spatiul european”, a spus seful Microsoft.
Guvernele din intreaga lume evalueaza potentialele consecinte ale crizei datoriilor de stat din zona euro.
Intrebat despre parerile sale privind mediul de business si securitatea afacerilor din China dupa retragerea Google de pe aceasta piata, Ballmer a aratat ca decizia acestei companii a fost determinata de cenzura, si nu de probleme de securitate.
Google si-a inchis in luna martie motorul de cautare din China, acuzand cenzura practicata de regimul de la Beijing, si a inceput sa redirectioneze utilizatorii din aceasta tara catre portalul necenzuat din Hong Kong. Autoritatile chineze au reactionat prin comentarii dure, ridicand semne de intrebare privind viitorul celui mai mare motor de cautare la nivel global pe cea mai mare piata de internet din lume atat ca numar de utilizatori cat si ca ritm de expansiune.
Motivul pentru care Google s-a retras din China nu are nimic de-a face cu securitatea. Exista hackeri in intreaga lume si exista hackeri in fiecare tara. Nu poti spune „nu pot face afaceri intr-o tara sau alta pentru ca sunt niste hackeri acolo”, a comentat Ballmer.
Microsoft anuntase anterior ca va continua sa-si dezvolte operatiunile din China.
Ballmer a adaugat ca state asiatice precum India si Indonezia au devenit mai atractive pentu Microsoft comparativ cu China deoarece drepturile de proprietate intelectuala sunt protejate mai bine de autoritatile din aceste tari.