Grupul industrial german a anuntat marti ca orice angajat care va fi suspectat de comportament ilegal va fi suspendat imediat, daca acuzatiile vor fi grave.
„Trebuie sa descoperim si sa pedepsim fara mila toate neregulile”, a declarat Klaus Kleinfeld, CEO al grupului Siemens, adaugand ca „angajatii care incalca aceste regulile afecteaza imaginea Siemens in toate privintele”.
Siemens a comunicat ca noua divizie va fi condusa de directorul de regulament intern al companiei, care va raporta direct lui Juergen Radomski, membru al board-ului executiv al grupului.
Procurorii din Munchen au anuntat saptamana trecuta ca au arestat sase persoane, inclusiv un fost director al diviziei de comunicatii fixe, in cadrul unei investigatii privind deturnarea a aproximativ 200 milioane euro, care au fost virate in conturile unor banci din strainatate.
Autoritatile germane au anuntat ca, pana la aceasta data, nu se stie unde au ajuns fondurile deturnate din conturile Siemens, dar ca va comunica rezultatele anchetei pana pe data de 4 decembrie.
La aceste arestari s-a ajuns in urma unor controale efectuate la birourile si locuintele unor angajati ai Siemens, totul plecand de la o ancheta inceputa de autoritatile elvetiene in 2005, privind spalarea de bani prin intermediul bancilor elvetiene.
Autoritatile germane au blocat pe 17 noiembrie mai multe milioane de euro din cateva conturi bancare din Elvetia, in cadrul acuzatiilor de dare de mita de catre oficiali ai grupului Siemens.
Potrivit cotidianului german Der Spiegel, angajati ai Siemens ar fi deturnat fonduri ale companiei, folosite apoi ca mita, in scopul obtinerii unor contracte, printre care si contracte in cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004.
Siemens se afla in prezent in proces de restructurare si a fost criticata in mod virulent, in ultima vreme, pentru cresterile semnificative si planificate ale salariilor, in ciuda faptului ca filiala pentru telefoane mobile, BenQ Mobile a dat recent faliment.