Numarul de clienti atrasi de companie, parte a Senior Grup, a ramas aproape constant in perioada 2008-2010, „cu multi clienti mici care si-au inchis operatiunile si pe care i-am inlocuit cu clienti medii sau mari, cum ar fi Romtelecom, Kaufland, Dedeman”, a mentionat Stanca.
In prezent Sincron HR are circa 40 de clienti. „Tinand cont de situatia nefavorabila care s-a instalat in 2009, am preferat sa ne orientam catre firme care angajau volume mari de oameni in pofida crizei economice”, spune Stanca.
Intrebat la cat ar estima intreaga piata locala de software de recrutare, oficialul companiei a subliniat ca cea mai recenta valoare oficiala este cea oferita de compania Pierre Audoin, si anume 800.000 euro.
„In momentul de fata nu exista informatii relevante pe sume, consideram ca scaderea noastra a fost in linie cu scaderea pietei si inghetarea bugetelor de recrutare de-a lungul lui 2009. Suntem insa confortabili sa vorbim de crestere in 2010”.
Principalele beneficii in folosirea de software de recrutare sunt standardizarea activitatii pentru toti factorii implicati in procesul de recrutare, scurtarea timpului alocat activitatilor de rutina, sau raportare directa din tool.
„Partile negative sunt aceleasi cu care se confrunta orice furnizor de software si anume rezistenta la schimbare. Exista o reticenta initiala din partea utilizatorilor care privesc orice nou instrument ca pe ceva care vine sa la manance timpul in loc sa ii ajute”, a declarat Mihai Stanca.
„Directorii sunt mai atenti cand achizitoneaza un software si se orienteaza catre solutii cu un ROI rapid. Din punctul asta de vedere ca furnizor de software nu mai este suficient sa convingi doar directorul de resurse umane, ci trebuie sa iti atragi ca parteneri intreg board-ul, de la directorul financiar pana la directorul general. Un lucru bun adus de criza il reprezinta concentrarea eforturilor in directia cresterii calitatii ca diferentiator in piata solutiilor de recrutare. Pentru noi, 2009 si 2010 reprezinta doi ani de investitii in cresterea solutiei, introducerea de noi functionalitati care vin sa scurteze cu 65% timpul petrecut de un consultant HR in activitatile de recrutare”, a precizat reprezentantul HR Sincron.
Pretul licentelor variaza in functie de numarul de utilizatori si modulele achizitionate. Pentru achizitia unei licente, pretul incepe de la 3.500 euro, in timp ce folosirea lui ca si serviciu on demand, pretul este de 70 euro/luna pe utilizator.
„Pretul este direct influentat de complexitatea procesului de recrutare si cerintele clientului deoarece dincolo de solutia standard exista module si fluxuri de lucru specifice care sunt puse in valoare in aplicatie in urma unei analize de amanuntite de proces”, explica Stanca.
Senior Grup detine Senios Interactive, Sincron HR si Senior Software. Afacerile totale ale Sincron Grup depasesc 1 mil. euro anual. Printre produsele concurente ale Sincron se numara aplicatia Myrecruiter produsa de compania de IT&C Itex.