- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Un nou tip de fraudă cibernetică! Ai cont la Netflix? Eşti în pericol să rămâi fără bani pe card

18 Jan, 15:54 • Russo George
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra unor mesaje false, sosite pe e-mail, sau SMS, prin care abonaţii Netflix, sunt atenţionaţi să îşi actualizeze ”informațiile de client” pentru a păstra subscripţia la serviciu.
Un nou tip de fraudă cibernetică! Ai cont la Netflix? Eşti în pericol să rămâi fără bani pe card

”Ai primit un e-mail, sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți ‘actualizezi informațiile de client’? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare. Textul în limba română este unul corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută”, arată DNSC.

Instituția oferă câteva sfaturi pentru a preveni orice fel de tentativă de fraudă:

1. verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale
2. Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate
3. Atunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online.
Specialiștii subliniază că, pentru a antrena utilizatorii din România să identifice şi să evite cele mai întâlnite ameninţări din mediul online la adresa utilizatorului obişnuit, a fost creat site-ul https://sigurantaonline.ro. Siguranta Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată.
Netflix şi-a extins afacerile înfiinţând compania aeriană Netjets, pentru care face şi angajări.
„Intervalul general al pieţei pentru acest post este de obicei de 60.000 – 385.000 de dolari. Acest interval de piaţă se bazează pe compensaţia totală (faţă de doar salariul de bază), care este în concordanţă cu filosofia noastră de compensare”, a precizat Netflix într-un anunţ de angajare de pe site-ul său.
„Departamentul de aviaţie al Netflix oferă transport aerian excepţional, sigur şi confidenţial”, a precizat compania.

Atribuţiile însoţitorului pe un „Super Midsize Jet” vor include inspectarea echipamentelor de urgenţă din cabina de pilotaj, cabină şi galerie înainte de decolare.

Salariul mediu pentru însoţitorii de bord în SUA este puţin peste 62.000 de dolari pe an, potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA.

Contactat de BBC, un purtător de cuvânt al Netflix a declarat că firma „nu va comenta” detaliile privind modul în care calculează salariul însoţitorilor de bord.

Citeşte şi: La Ryanair nu sunt semne de recesiune. Rezervări pe bandă rulantă, record peste record în 2023

Urmărește Daily Business pe Google News