Oficialii companiei nu au precizat cati clienti estimeaza ca vor atrage pentru acest serviciu.
Acestia au spus ca firmele care aleg servicii de tip IP VPN reduc costurile interconectarii filialelor, crescand productivitatea angajatilor, comunica mai eficient si mai rapid cu partenerii de afaceri si furnizorii si pastreaza in siguranta informatiile confidentiale.
Folosind acest serviciu, companiile pot sa faca schimb de informatii si sa utilizeze diverse aplicatii – solutii CRM/ERP, intranet, extranet, solutii de teleconferinta, partajare de fisiere, aplicatii web, aplicatii de backup si recuperare a datelor.
Oficialii UPC Romania au declarat ca serviciul este adaptabil nevoilor clientilor, compania oferind solutii ce cuprind – transfer date cu latime de banda garantata, echipamente de acces oferite gratuit in custodie, echipamente VPN de rutare oferite spre inchiriere, setarea routerului potrivit nevoilor companiei, suport tehnic non-stop si monitorizare.
Operatorul telecom UPC Romania a inregistrat in 2007 afaceri de 173,2 mil. euro, in crestere cu 16,1% fata de 2006, cand compania a realizat venituri de 149,1 mil. euro.
Printre principalii concurenti ai UPC Romania se numara Romtelecom sau RCS&RDS.
UPC Business este divizia UPC dedicata solutiilor de comunicatii pentru companii si este prezenta la nivel european in 10 tari printre care Austria, Cehia, Elvetia, Irlanda, Olanda, Polonia sau Romania.