Oficialii companiei nu au oferit insa cifre exacte despre afacerile estimate.
„Ne asteptam ca la finalul acestui an vanzarile de solutii Trend Micro in Romania sa fie cu 25-27% mai mari decat in 2006. Pentru 2008 estimam o crestere de cel putin 30% fata de 2007, bazata pe o crestere mai accelerata in segmentul de business”, a precizat Gabriela Mechea, citata de NewsIn.
Din totalul vanzarilor de solutii Trend Micro in Romania, 51% provin din zona enterprise, 26% din zona IMM-urilor si 23% din segmentul home user, utilizatorii individuali sau firmele foarte mici.
„Solutiile Trend Micro se comercializeaza si online, in magazinul Gecadshop.ro, alaturi de alte produse software. In privinta structurii vanzarilor online cele mai cautate sunt aplicatiile de securitate Trend Micro si Kaspersky, programele de grafica, aplicatiile de tip office Microsoft Windows, Microsoft Office, aplicatiile de proiectare asistata Autodesk, dar si jocurile pentru PC”, a mai spus Gabriela Mechea.
Trend Micro, producator mondial de solutii de securitate IT, a lansat vineri in Romania doua noi produse din gama aplicatiilor de securitate destinate utilizatorilor individuali Trend Micro Internet Security 2008 si Trend Micro Internet Security Pro. Cele doua aplicatii protejeaza consumatorii impotriva unei serii largi de amenintari web si permit o viteza de scanare cu 30% mai mare decat aplicatiile lansate anterior de companie.
Fondata in 1988, Trend Micro furnizeaza atat consumatorilor individuali cat si companiilor, indiferent de dimensiunile lor, solutii complexe de securitate, atat software cat si hardware sau de tip servicii, recunoscute la nivel mondial. Compania are sediul in Tokyo si operatiuni in peste 30 de tari din intreaga lume, unde activeaza printr-o retea de distribuitori, reselleri si furnizori de servicii locali.
Cel mai mare concurent al Trend Micro in Romania il reprezinta compania autohtona BitDefender, o divizie a Softwin. Antivirusul BitDefender inregistra in 2006 o cota cu putin sub 40%, raportata la o piata a aplicatiilor antivirus si conexe (n.r – anti troiani, anti spyware etc.) de circa 5 mil. euro, conform oficialilor Softwin.