Rețeta de eclere cu vanilie, frișcă și zmeură a Roxanei Blenche. Celebrul chef a explicat într-un filmuleț cum face delicioasele eclere.
Pentru a realiza coaja eclerelor aveți nevoie de următoarele ingrediente: 160 ml lapte, 160 ml apă, 6 g zahăr, 4 g sare, 160 g unt tăiat cuburi, 160 g făină, 5 ouă și jumătate.
”Facem o porție de eclere senzaționale. Într-un vas adăugăm 160 ml de lapte, 160 ml de apă, adăugăm 6 g de zahăr, 4 g de sare și vom pune și 160 g de unt tăiat cuburi.
Mergem cu compoziția pe foc. A început să fiarbă, oprim focul și adăugăm 160 g de făină cernuta, toate odată. Amestecăm cu spatula să nu avem cocoloașe, după care reaprinde focul și lăsăm compoziția pentru aproximativ 5-10 minute. În momentul în care se desprinde de pe pereți, compoziția este gata.
Toată compoziția s-a strâns, asta înseamnă că este gata. Oprim focul și o transferăm în robotul de bucătărie. Punem compoziția în robot și dăm până ajunge la 60 de grade. Acum trebuie să adăugăm în compoziție cinci ouă și jumătate, câte unul treptat. Ne dăm seama când este gata atunci când devine lucioasă.
Avem nevoie de tava de cuptor+ o hârtie de copt. Avem nevoie și de un poș cu dui, eu am unul stelat. Turnăm compoziția în acesta, după care tragem eclerul la mână. Acum mergem la cuptorul încins preîncălzit, 40 de minute, la 180 de grade. Este foarte important să nu deschideți cuptorul deloc.”, a precizat Roxana Blenche în filmulețul postat pe TikTok.
Între timp, până se coc cojile, vă puteți ocupa de cremă. Pentru prepararea acesteia aveți nevoie de următoarele ingrediente: patru gălbenușuri, 700 ml lapte, două linguri cu vârf de amidon, 200 g unt, Pudră de vanilie, 2 linguri cu vârf de făină.
„
Pentru cremă avem nevoie de patru gălbenușuri de ou pe care le amestecăm cu 100 g de zahăr și amestecăm bine oul până se spumează puțin. Adăugăm și pudră de vanilie, după care adăugăm puțin lapte.
Eu am pregătit 700 ml de lapte. Vom pune două linguri cu vârf de amidon și adăugăm și două linguri de făină cu vârf. Adăugăm și restul de lapte. Acum mergem pe foc și fierbem crema. Crema s-a îngroșat, mai amestecăm un minut, după care o să adăugăm 200 g de unt tăiat rece. Incorporăm și pe acesta cu focul stins. Crema de vanilie este gata. Îi dăm folie de prospețime la contact, după care o lăsăm la rece cel puțin două-trei ore. Trebuie să fie răcită complet. Crema s-a răcit, după care o punem în robot și o amestecăm foarte bine. Este gata, este cremoasă, ce frumoasă și lucioasă e! O punem într-un poș și este pregătită de eclere. Frișcă simplă bătută deasupra, acum adăugăm capacul. Acestea sunt eclerele, senzaționale, cremă de vanilie, frișcă și zmeură.”, a mai spus celebrul chef.