Fiscul a decis executarea silită a Elenei Udrea. Astfel, ANAF scoate la vânzare două maşini și mai multe terenuri, care aparțin fostului ministru al Turismului.
Autoritățile vând un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani, precum şi de mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti care aparțin blondei de la Cotroceni, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Citește și PSD nu susține majorarea impozitelor. Ciolacu: „Se caută altă formulă”
Sumele cerute de ANAF pentru cele două autoturisme sunt destul de piperate având în vedere vechimea acestora. Fiscul cere 7.158 euro pentru autoturismul marca Fiat 500 şi 7.685 euro pentru Mercedes Benz S500. Însă, autoritățile speră ca cea mai mare parte a banilor să vină în urma vânzării celor şase terenuri, pentru care ANAF încearcă să obţină cel puţin 793.447 euro, preţ care include TVA.
Blonda de la Cotroceni execută în prezent, o pedeapsă de şase de închisoare în dosarul Gala Bute.
Elena Udrea a fost condamnată în martie 2017, la șase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Aceasta a fost achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.
Fosta ministră a fost condamnată pentru infracțiuni de corupție săvârșite în perioada 2010-2012, în legătură cu administrarea fondurilor publice de către Ministerului Dezvoltării și Ministerul Economiei.
În 2011, Elena Udrea a decis în urma unor discuții cu președintele FR Box, Rudel Obreja, organizarea Galei Bute. Potrivit procurorilor DNA, dar și judecătorilor care au pronunțat verdictul, fostul ministru le-a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”.
Astfel, Elena Udrea a fost acuzată și condamnată pentru 3 infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Citește și Senatul a adoptat Legea privind prevenirea și reducerea risipei alimentare. Ce urmează pentru români