- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Alimentul care hidratează mai intens decât apa! Este cel mai bun aliat pentru zilele caniculare

14 Jul, 08:40 • Alexe Raluca
Perioada prin care trecem, când canicula ne dă bătăi de cap și chiar și de inimă din cauza presiunii atmosferice, ne face să ne gândim la ce soluții putem apela ca să facem față mai ușor temperaturilor mari. Există, deci, un aliment care este chiar mai eficient decât apa atunci când afară este prea cald.
Alimentul care hidratează mai intens decât apa! Este cel mai bun aliat pentru zilele caniculare

Când vorbim despre hidratare, automat gândul ne merge la apă, fructe, legume și sucuri reci. Cele din urmă nici nu sunt foarte recomandate, dat fiind faptul că dăunează sănătății și ne provoacă o sete mai mare, așa că specialiștii vin cu o altă soluție ce este și la îndemână, și mult mai sănătoasă, dar eficientă pe timp de caniculă.

Citește și: Cum reciclăm corect plasticul și ce putem arunca în tomberoanele galbene. Trebuie să spălăm găletușele de iaurt înainte de ale arunca?

Alimentul care hidratează mai intens decât apa

Știm despre castraveți că au în componență peste 80% apă, chiar și pepenele roșu, consumat întens în această perioadă, este o bună sursă de lichid în perioada caldă. Pe lângă simpla apă, mai este ceva ce putem consuma pe caniculă și care ne va hidrata chiar mai mult!

Este vorba despre iaurt, un aliment care, pe lângă faptul că ne hidratează, este și foarte hrănitor și răcoros, arată CSID. Iaurtul nu trebuie să înlocuiască hidratarea cu apă, dar pentru persoanele cărora le este greu să consume atât d emultă apă pe cât este necesar vara, iaurtul este o variantă demnă de luat în considerare.

Iaurtul conține și el apă, dar mai conține în mod natural și săruri de care avem mare nevoie pentru ca apa să rămână în organismul nostru, mai ales în perioadele caniculare. De asemenea, este aur pentru intestine, conținând o cantitate mare de probiotice, ceea ce ne poate ajuta în cazul unui deranjament. Mai mult, s-a dovedit că iaurtul ajută și la scăderea colesterolului, astfel că poți să și slăbești în timp ce te ferești de căldură.

Consumarea regulată de iaurt poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Pe lângă hidratare, iaurtul este bogat în calciu și magneziu și are proprietăți antiinflamatoare. Este necesar pentru menținerea sănătății osoase, prevenirea infecțiilor vaginale, cum ar fi cele cauzate de Candida, și întărirea sistemului imunitar. De asemenea, iaurtul îmbunătățește aspectul pielii și părului și contribuie la sănătatea dentară.

Studiile recente au arătat că o porție de iaurt poate fi echivalentă cu un pahar de apă în termeni de hidratare. Aceasta îl face un aliment ideal pentru zilele fierbinți de vară, când avem nevoie de hidratare eficientă, care să dureze.

Pentru a duce spre maxim beneficiile iaurtului, este important să alegem varietăți naturale, fără zahăr sau arome artificiale. Iaurtul grecesc, iaurtul probiotic și iaurtul de capră sunt cele mai bune opțiuni atunci când vrem și hidratare, și aport nutrițional eficient. Iaurtul poate fi consumat ca atare sau adăugat în diverse preparate, precum smoothie-uri, sosuri sau deserturi sănătoase.

Beneficiile multiple ale iaurtului îl fac un aliment esențial pentru menținerea unei stări generale de sănătate bune.

Citește și: Alertă alimentară. Ce conține, de fapt, iaurtul vândut în magazine. „Asta ne duce la pieire!”