- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ardei umpluți mănăstirești. Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

04 Dec, 09:30 • Bruma Loredana
Dacă nu mai știți ce mâncare de post să mai pregătiți în această perioadă, vă recomandăm să încercați această rețetă de ardei umpluți mănăstirești. Rețeta este una specială, a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop și nu are cum să nu-ți placă.
Ardei umpluți mănăstirești. Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop

Ardei umpluți mănăstirești. Măicuțele de la Mănăstirea Prislop au o rețetă inedită de ardei umpluți de post. Se fac foarte ușor și sunt extrem de gustoși.

Ardei umpluți mănăstirești. Cum îi fac măicuțele de la Mănăstirea Prislop

Pentru pregătirea ardeilor de post ai nevoie de următoarele ingrediente: ardei grași, ceapă, morcovi, ulei, orez, roșii, sare, piper, boia dulce.

Mod de preparare

Se spală bine ardeii, se taie la capăt și se scot semințele. Păstrăm cotoarele pentru a le folosi la umplutură. Curățăm și ceapa, și morcovul și le tocăm mărunt, după care călim legumele într-o tigaie cu un strop de ulei încins. Le lăsăm pe foc până când se înmoaie. Adăugăm și orezul, alături de roșiile mărunține. Condimentăm cu sare, piper și boia dulce, după gust, amestecul fiind gătit până capătă consistență.

Citește și Ce să faci ca să nu mai lipești clătitele de tigaie. Secretul lui chef Florin Dumitrescu: ”Este rețeta ideală”

După ce am terminat cu prepararea compoziției, se trece la umplerea ardeilor. Îi așezăm într-o cratiță adâncă, peste care se toarnă apă caldă și câteva felii de roșii pentru aromă. Adăugăm o linguriță de vegeta, iar ardeii se pun la fiert, la foc mic, scrie click.ro. 

Aproape de final, îngroșăm sosul cu făină dizolvată în apă, obținând o textură fină și catifelată. La final, pentru o notă de prospețime, se adaugă puțin pătrunjel tocat mărunt.

Citește și Rețetă varză murată cu ciolan afumat. Preparatul tradițional care nu poate lipsi de pe masă de 1 Decembrie

Urmărește Daily Business pe Google News