Potrivit reprezentantilor companiei, investitia medie intr-un restaurant Burger King se ridica la circa 250.000 euro.
Cu o capacitate de 120 metri patrati, restaurantul este amplasat in zona de foodcourt din centrul comercial Cora Pantelimon, potrivit NewsIn.
„Depasind previziunile anuntate la intrarea pe piata din Romania, de patru restaurante Burger King in 2008, ne vom continua planul de extindere anul viitor si in provincie prin deschiderea primului restaurant din afara Capitalei. Restaurantul va fi deschis in Constanta in centrul comercial Carrefour (Tom)”, au spus reprezentantii Atlantic Restaurant.
In medie, pe zi, 1.000 de persoane trec pragul unui restaurant Burger King din Romania, cel mai mare numar de clienti inregistrandu-se in primul restaurant deschis pe piata locala, cel din Baneasa Shopping City, urmat de restaurantul din Cora Lujerului.
Compania Burger King opereaza in prezent peste 11.500 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA. Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.