- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Audienta de un miliard de oameni la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice (Video)

28 Jul, 16:44 • Redactia DailyBusiness
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012, care a avut loc vineri seara, a fost urmarita pe posturile de televiziune de peste un miliard de oameni, potrivit estimarilor preliminare ale specialistilor.
Audienta de un miliard de oameni la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice (Video)

Radiodifuzorul britanic public, BBC, a anuntat ca ceremonia a fost urmarita de aproximativ 27 de milioane de persoane in Marea Britanie, adica aproape jumatate din populatia din regat. Spre comparatie, anul trecut, nunta printului William a fost urmarita de peste 20 de milioane de persoane in Marea Britanie.

Audienta s-a putut bucura pe parcursul grandioasei desfasurari de forte de foarte multe momente inedite, de la sosirea reginei Elizabeth la stadion, dupa ce, intr-un film pregatit de Boyle, aceasta era adusa la ceremonie cu elicopterul de James Bond, intruchipat de Daniel Craig, si amandoi se parasutau deasupra stadionului, pana la a-l vedea pe Rowan Atkinson, in postura lui Mr. Bean, la pian, in timpul interpretarii piesei „Chariots of Fire” (Vangelis) de London Symphony Orchestra, noteaza [url= http://www.antena3.ro/externe/audienta-de-un-miliard-de-oameni-la-ceremonia-de-deschidere-a-jocurilor-olimpice-177609.html]antena3.ro[/url].

Spectacolul de vineri seara, care a marcat deschiderea acestei editii a Olimpiadei a fost unul pe cat de grandios pe atat de costisitor, dupa 7 ani de eforturi si pregatiri intense ale capitale britanice. [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/spectacol-si-grandoare-pe-bani-grei-cum-arata-in-cifre-olimpiada-de-la-londra-foto-79002/ ]Ceremonia a costat 27 de milioane de euro[/url], intreg conceptul fiind realizat de Danny Boyle, regizorul filmului „Slumdog Millionaire” (Vagabondul milionar), recompensat cu opt premii Oscar.

Ceremonia, la care a participat reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii si 120 de presedinti si prim ministri, s-a desfasurat in prezenta a 80.000 de spectatori.

Citeste si: [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/spectacol-si-grandoare-pe-bani-grei-cum-arata-in-cifre-olimpiada-de-la-londra-foto-79002/ ]Spectacol si grandoare pe bani grei. Cum arata in cifre Olimpiada de la Londra (Foto)[/url]

[dbvideo=903]