- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Bucurestiul a coborat 55 de pozitii in topul celor mai scumpe orase din lume pentru expati

11 Jun, 17:50 • Redactia DailyBusiness
Bucurestiul a coborat in 2009 o pozitie in topul celor mai scumpe orase europene pentru expati, de la 71 la 70, in timp ce la nivel mondial se plaseaza pe pozitia 187, mai jos cu 55 locuri fata de 2008, potrivit firmei britanice de recrutare ECA International.
Bucurestiul a coborat 55 de pozitii in topul celor mai scumpe orase din lume pentru expati

ECA International a comparat nivelul costului de trai in cele mai mari 370 orase din 184 de tari, pe baza unui cos mediu compus din 128 de bunuri de baza, alimentare si generale, printre care produse lactate, carne si peste, fructe, legume, bauturi, tutun, haine, echipamente electrocasnice si activitati de relaxare, relateaza Mediafax.

In clasamentul pentru Europa au intrat 73 de orase din 37 de state.

Potrivit studiului prezentat in iunie 2008 de ECA International, Bucurestiul ocupa locul 71 in clasamentul celor mai scumpe orase din Europa si 132 la nivel international pentru angajatii firmelor straine detasati.

Varsovia, Kiev si Minsk s-au plasat, in acest an, pe ultimele 3 locuri la nivel european.

Bucuresti este considerata un oras mai ieftin de catre expati fata de Budapesta (69), Chisinau (68), Praga (61), Sofia (48), Bratislava (43), Istanbul (38), Madrid (30), Milano (21) sau Roma (18).

„La nivelul european, Copenhaga este orasul cel mai scump pentru expati si a devansat Oslo, care a ocupat in iunie 2008 prima pozitie. Aceasta schimbare este explicata prin deprecierea coroanei norvegiene, cauzata de scaderea pretului la petrol si contextul economic actual”, se mai spune in studiul ECA.

Pe urmatoarele locuri in topul primelor 10 orase scumpe europene se afla Oslo, Geneva, Zurich, Bale, Berna, Stavanger, Helsinki, Paris si Berlin. Primele 5 orase europene ocupa totodata locurile 6-10 la nivel mondial.

Cel mai scump loc din lume este considerat de expati Luanda, urmat de 4 orase japoneze, Tokyo, Nagoya, Yokohama si Kobe.

Companiile multinationale utilizeaza rezultatul clasamentului pentru a recompensa salariatii detasati in afara tarii de origine.
ECA International este o organizatie cu 4.000 de membri din 35 de state, specializata in administrarea mobilitatii internationale a fortei de munca.

Urmărește Daily Business pe Google News