Tematica aleasa pentru prima licitatie Artmark a anului 2012, „Epoca de Aur”, dedicata obiectelor de colectie si artefacte din perioada comunista si care au apartinut cuplului Ceausescu, a adunat peste 300 de persoane.
O statueta de bronz infatisand un iac, simbol al bogatiei agricole a tarii si daruita in anii ’70 de catre Mao Tsedong, a fost vanduta pentru 12.000 euro, cel mai mare pret realizat in licitatie. Dupa patru minute de oferte prompte, venite din partea a mai mult de zece participanti, lotul s-a adjudecat la o valoare de 40 de ori mai mare decat pretul de pornire, stabilind un nou record pentru numarul de pasi de licitatie, ajuns la 56.
Printre celelalte obiecte atestate a fi apartinut fostului sef de stat care s-au vandut cu sume importante se numara prechea de porumbite din argint aurit si emailat, daruita de catre sahul Iranului Reza Pahlavi in 1977, care a obtinut 7.500 euro, blana de tigru, din sase piese, cadou de protocol, vanduta pentru 4.000 euro, blana de leopard, adjudecata cu 3.750 euro, stiloul Pilot Elite, primit cu ocazia vizitei oficiale in Japonia, din 1975, vandut tot cu 3.750 euro.
Cu vanzari totale de 53.910 euro, depasind valoarea maxima estimata, Licitatia „Epoca de Aur” contribuie la dezvoltarea pietei de obiecte de colectie si cu valoare memoriala din Romania.
Cea de-a doua licitatie care a avut loc tot aseara, Licitatia de Avangarda si Expresionism, a realizat vanzari de 539.545 euro, obtinuti din 105 loturi adjudecate, pentru care s-au facut oferte de la un numar de 100 de palete de licitatie distincte.
Ultimul lot al licitatiei, pictura „Portret pentru mai tarziu (Poetul Ion Minulescu)” de Victor Brauner, a stabilit cea mai mare vanzare a serii, fiind adjudecat cu 75.000 euro. La lotul 100, opera „Indurerata (ciclul Orfanii)” a pictorului Nicolae Tonitza, vanduta pentru 55.000 euro, a inregistrat o crestere de aproape 4 ori pretul de pornire.