- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cât costă o tabletă de 100g din faimoasa ciocolată din Dubai, devenită virală pe internet

20 Sep, 08:52 • Berbecar Ralph
Dubai are un nou tip de ciocolată care a devenit virală pe internet și acum este disponibilă și în România. Cererea din partea clienților este tot mai mare, iar cofetăriile și ciocolateriile se întrec în crearea unor rețete din ce în ce mai rafinate și mai gustoase. Produsul vedetă este o ciocolată cu fistic și cataif, inspirată din dorințele culinare ale unei femei însărcinate.
Cât costă o tabletă de 100g din faimoasa ciocolată din Dubai, devenită virală pe internet

Povestea celebrei ciocolate din Dubai, devenită un fenomen viral pe internet, a pornit dintr-un moment inedid, și anume, pofetele culinare ale unei femei însărcinate. Sarah Hamouda, o tânără din Dubai, a dat startul acestui val de popularitate atunci când a descoperit combinația perfectă între ciocolată, cataif, fistic și pastă de susan, o rețetă care s-a dovedit a fi un succes uriaș. Prima ei degustare a atras peste 50 de milioane de vizualizări pe internet și a declanșat o adevărată explozie de interes pentru această delicatesă, specifică Gândul.

„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu kataiful”, a declarat Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai, potrivit observatornews.ro

Un nou tip de ciocolată care a devenit viral. Cât costă 100g

Cofetari și ciocolatieri din întreaga lume au început să își aducă propria interpretare asupra acestei combinații, ceea ce a dus la o avalanșă de creații inovatoare. Reinterpretarea ciocolatei din Dubai a devenit un punct de referință în cofetăriile internaționale, fiind apreciată pentru gustul său exotic și sofisticat.

În România, această tendință a prins rapid la public, iar ciocolata inspirată din combinațiile orientale este acum produsă în cantități foarte mari, în mai multe cofetării de la noi din țară. Un laborator din București produce zilnic peste 1500 de tablete de ciocolată. Dacă te întrebi și care e prețul, trebuie să știi că fiecare tabletă cântărește 100 de grame și are un preț de 25 de lei.

Citește și: Piața imobiliară este pe marginea prăpastiei! Agenția de rating Moody’s lansează un avertisment dur

La Craiova, un ciocolatier local a dus lucrurile la un alt nivel, în timp ce a creat o gamă extrem de variată de praline și tablete de ciocolată care au devenit rapid cele mai vândute produse din portofoliul său. O cutie de praline costă 100 de lei, iar o tabletă de 200 de grame ajunge la 50 de lei.

Am primit multe solicitări de la clienți. Nu ne așteptam sub nicio formă să fim așa luați pe sus de cereri. Suntem 10 în laborator, dar încă mai căutăm oameni care să ne ajute.”, declară patroana ciocolateriei din București.

@mariavehera257 @fixdessertchocolatier WOW, JUST WOW!!! Can’t explain how good these are! When a chocolate, a dessert and a piece of art meet this is what you get! 🍫 „Can’t Get Knafeh of it,” „Mind Your Own Busicoff,” and „Crazy Over Caramel.” Order on Instagram Chatfood or Deliveroo and let me know what’s your FIX? Instagram : fixdessertchocolatier #asmr #foodsounds #dubai #dubaidessert ♬ оригинальный звук – mariavehera257

Citește și: Fitch Ratings anunță dezastrul: România, obligată să înghețe cheltuielile pentru a evita criza!