Comparativ cu taxele platite de restaurante dupa aceleasi
criterii de suprafata, rang al localitatii si amplasament, impozitele forfetare
din cazul barurilor sunt sensibil mai mici, in medie cu o treime.
Cel mai mare impozit forfetar
va fi achitat de restaurantele de peste 300 de metri patrati din Zona A a Bucurestiului, care vor plati 22.680 de lei/an (echivalentul a circa 5.200
de euro), in timp ce la baruri impozitul maxim este de
3.400 de euro, tot in centrul capitalei si la aceeasi suprafata.
Impozitele vor fi calculate in lei, iar in cazul oraselor
municipii vor varia intre 2.349 lei (500 de euro), aferent unui local de sub 30
de metri patrati si 12.600 lei (2,800 euro) pentru baruri de peste 300 de metri
patrati.
Taxele platite de barurile din statiuni vor fi usor sub cele din orase, fiind usor avantajate cele de pe litoral comparativ cu cele de la
munte, informeaza Mediafax.
Barurile din comune vor achita anual un impozit
forfetar intre 300 de lei si 3.100 de lei.
Citeste si:
Impozitul forfetar: Cum va fi calculat si cat
va plati o shaormerie sau un restaurant
Impozitul
forfetar: Cat vor plati hotelurile de 3 si 4 stele
Cum se calculeaza noul impozit forfetar pentru
spalatorie, vulcanizare sau service auto
Ce
va aduce impozitul forfetar: „Daca nu e bine gandit, poate fi
catastrofal”