Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Ce pun bulgăroaicele în borcane atunci când pun ardeii la murat. Ies mai buni decât cei ai româncelor

17 Feb, 15:41 • Bruma Loredana
Bulgăroaicele au o rețetă specială pentru a pregăti ardeii murați. Folosesc un ingredient simplu, care le „taie” din gustul mult prea acru și le oferă un gust mai deosebit.
Ce pun bulgăroaicele în borcane atunci când pun ardeii la murat. Ies mai buni decât cei ai româncelor

Ce pun bulgăroaicele în borcane atunci când pun ardeii la murat. Nimic nu se compară cu ardeii murați puși în borcane de gospodinele din Bulgaria. Acestea au un mic secret, care conferă murăturilor un gust mai bun.

Ce pun bulgăroaicele în borcane atunci când pun ardeii la murat. Secretul transmis din generație în generație

Atunci când pun ardeii la murat, bulgăroaicele obișnuiesc să pună în borcane diverse condimente precum usturoi, mărar, foi de dafin, boabe de piper sau semințe de muștar.

Pentru un gust mai bun și pentru a tăia din gustul acru, gospodinele din Bulgaria au un mic secret. Adaugă în borcane și puțin zahăr.

Citește și Rețeta de mâncare ce nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Mihaela Bilic: „Măcar de 2 ori pe săptămână”

Rețeta murăturilor perfecte

Există câteva ingrediente pe care bucătarii buni obișnuiesc să le folosească atunci când pun murături .

„Legumele pe care urmează să le pui la murat trebuie să fie atent verificate înainte de a fi adăugate în orice rețetă. Pentru a se păstra bine în recipiente timp îndelungat, este important să fie într-o stare perfectă, tari, proaspete și fără urme de lovire. În funcție de legumele alese, fie că sunt castraveți, ardei sau morcovi, acestea trebuie să fie de dimensiuni mici sau medii.

Fiecare legumă se spală bine cu apă rece, de mai multe ori dacă este nevoie, pentru a ne asigura că eliminăm orice urmă de murdărie. De asemenea, acolo unde este cazul, dacă vorbim de morcovi, țelină sau de usturoi, legumele trebuie curățate de coajă”, a declarat Kovacs Attila Gellert, bucătar din Brașov, pentru Digi24.

Citește și Rețeta simplă care te va cuceri pe loc. Supă cremoasă de cartofi cu ciuperci, gata în câteva minute

Urmărește Daily Business pe Google News