Care este cea mai bună apă pe care trebuie să o bem. Prezent la podcastul ”Altceva cu Adrian Artene, Adrian Vornicu a vorbit, printre altele, și despre ce fel de apă trebuie să bem și cât de importantă este aceasta pentru noi.
Adrian Vornicu a studiat în Franța și este expert în domeniul bioelectronicii și micro-nutriției. În cadrul podcastului lui Adrian Artene, Vornicu a dezvăluit la ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm o sticlă de apă. Acesta recomandă citirea cu atenție a etichetei.
”Se spune că suntem 75- 80% apă. De fapt, suntem 99%. Și o să explic de ce. Când se spune că suntem 75% se privește doare aspectul volumetric al moleculelor, nu cel numeric. În sensul că dacă iei toate moleculele din corp și la 99 de molecule de apă le pui într-o parte, pui o altă moleculă, termini moleculele din corp și rezultă cu sunt 99 de apă la o altă moleculă. Doar că se privește treaba volumetric, ca și cum într-o cutie ai boabe de orez, molecule de apă, mici de tenis și mingi de fotbal și atunci spunem: wow, cate mingi de fotbal. Dar de apă se uită, pentru că este peste tot și de fapt suntem 99% apă.
Viața apare în apă. Fătul se naște într-o piscină salină, care este lichidul amniotic. Apare în acea apă salină. Și atunci de aici această recomandare pe care eu nu o înțeleg și nici nu vreau acum să o critic prea mult: copiii mici să nu mănânce sare până la doi ani. Dar el iese dintr-o piscină salină, unde în ultimele luni de viață bea lichidul amniotic. Asta înseamnă că bea 1 litru și 200 de ml pe zi.
Deci serul fiziologic, lacrima noastră, este ceea ce este mai propriu rinichiului, este exact echilibrul acelea care îi permite să se curețe și să se spele. Acum că am vorbit când bem apa: cu jumătate de oră înainte de masă ne oprim, o oră după masă.
Ce apă bem? (…) Apa poate să aducă minerale, atunci când o bei la izvor. Poate să îți aducă un aport de minerale și atunci când o bei la masă. Dar între mese apoi prin apă pură, și prin apă pură înțeleg fiecare sticlă de apă plată, are o marcă și spune așa: reziduul sec la 180 de grade și apoi ai o cifră cu miligrame. Ce înseamnă asta? Este luat un litru de apă, este pus la fiert și când se evaporă rămân niște reziduuri pe fundul vasului și ele sunt cântărite. Atunci constatăm că din tot acel litru după ce a fiert a mai rămas 100 miligrame.
Eu recomand, din ceea ce am studiat și învățat, să se bea între mese o apă cu reziduul sub 100. Și aici dacă ne uităm puțin la cele mai longevive categorii de persoane, în general sunt cei din zonele alpine, unde munții oferă apă foarte pură. (…) Deci o apă sub 100 pentru apa dintre mese, iar la masă putem să bem o apă minerală, cu jumătate de oră înainte de masă”, a spus Vornicu la podcastul lui Adrian Artene, potrivit cancan.ro.