In functie de valoarea medie a meniului insa, cele mai scumpe orase in care poti lua masa sunt Londra si Paris, cu pret mediu pe meniu de persoana de peste 50 de euro, pe locul trei fiind Tokio cu un pret mediu de perosna de 43 euro. Pe segmentul restaurantelor high-end, Tokio conduce, pretul mediu al celor mai scumpe 20 de restaurante din oras fiind cel mai mare din lume.
De altfel, restaurantul Aragawa din Tokio este unul dintre cele mai exclusiviste si cel mai scump local din lume, un meniu costand minim 370 de euro de persoana.
Locul doi este ocupat de restaurantul parizian L’Aperge ale carui meniuri cu legume si fructe incep de la peste 330 euro de persoana, pretul vinurilor incepand de la circa 50 euro.
„La Masa” din New York ocupa locul trei in topul celor mai scumpe restaurante din lume cu un pret minim pe meniu de 270 de euro. La Masa este recunoscut pentru preparatele din peste.
Si orasul Las Vegas gazduieste unul dintre cele mai scumpe restaurante din lume, cel al renumitului specialist in gastronomie Joel Robuchon.
Printre cele mai scumpe restaurante din lume se mai numara si restaurantul La Pergola din Roma, El Bulli din Spania si Gordon Ramsay din Londra.