- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

City Grill: Vom iesi din criza cand romanii nu vor mai veni cu borcanul de ciorba la munca

07 Apr, 15:01 • traian.badulescu
Romania va iesi din criza pana la finele anului, pentru ca toate tarile importante au iesit, a declarat Dragos Petrescu (foto), proprietarul restaurantelor City Grill, precizand ca pentru el, acest lucru va fi semnalat cand romanii nu vor mai veni cu borcanul de ciorba la munca si vor lua pranzul in oras.
City Grill: Vom iesi din criza cand romanii nu vor mai veni cu borcanul de ciorba la munca

„Pentru noi, sfarsitul crizei inseamna lasatul borcanului cu ciorba acasa si revenirea clientilor, revenirea la o normalitate”, a spus Petrescu.

Omul de afaceri a marturisit, in cadrul unui eveniment organizat de revista Biz, ca in 2008 „s-a speriat groaznic” cand a fost in SUA si a vazut ca „treaba scartie rau”.

Anticipand ca situatia de acolo urma sa se propage cu un decalaj de 1-2 ani si in Romania, acestia a avut o discutie cu echipa sa de management la finele lui 2008 cand a propus campanii de reducere a preturilor.

Aceste campanii, contestate initial de managerii sai, au devenit foarte importante pentru existenta companiei, a precizat Petrescu.

El a mai spus ca, pe fondul crizei, nu a redus salariile si nici nu a recurs la concedieri. In schimb a marit programul de lucru de la 170 de ore la 210 ore pe luna.

„In acesti 2 ani de criza, a fost senzational cu politica de resurse umane. Nimeni nu a mai vrut sa plece”, a spus Petrescu, precizand ca anterior circa 20-30% din angajati se schimbau tot timpul.

Fluctuatia de personal este mult mai mica la nivelul top-managementului, a adaugat Petrescu.
[quote=Dragos Petrescu, proprietar City Grill]E trist sa vezi cum doi clienti isi impart intre ei un meniu de 19 lei[/quote]
„In 11 ani mi-a plecat un singur director din top-management, care s-a intors dupa 2 ani. Din categoria middle-management, au plecat sub 10%”, a explicat omul de afaceri.

Acesta a mai spus ca, datorita crizei, si-a putut intari echipa manageriala cu persoane pe care in alte conditii nu si-ar fi permis sa le atraga.

Omul de afaceri a precizat ca, din pacate, in domeniul in care activeaza salariile sunt foarte mici.

„Sunt in pozitia ingrata de a le da oamenilor foarte putini bani si a le cere sa munceasca foarte mult”, a spus Petrescu, adaugand ca acest minus este insa compensat de politica bonusurilor.

„Bonificatia este lege la mine in organizatie. Sunt manageri de restaurante care castiga 1.500 euro/luna si unii care ajung la 7.000 euro”, a explicat Petrescu.

Grupul City Grill a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri circa 57 milioane de lei. Grupul are peste 10 restaurante si cafenele (City Grill, City Cafe, Buongiorno, Caru cu Bere, Hanu Berarilor, BundeTot-Food express si Cantina – Sport bar) si un numar de circa 800 de angajati.

Urmărește Daily Business pe Google News