„Pentru noi, sfarsitul crizei inseamna lasatul borcanului cu ciorba acasa si revenirea clientilor, revenirea la o normalitate”, a spus Petrescu.
Omul de afaceri a marturisit, in cadrul unui eveniment organizat de revista Biz, ca in 2008 „s-a speriat groaznic” cand a fost in SUA si a vazut ca „treaba scartie rau”.
Anticipand ca situatia de acolo urma sa se propage cu un decalaj de 1-2 ani si in Romania, acestia a avut o discutie cu echipa sa de management la finele lui 2008 cand a propus campanii de reducere a preturilor.
Aceste campanii, contestate initial de managerii sai, au devenit foarte importante pentru existenta companiei, a precizat Petrescu.
El a mai spus ca, pe fondul crizei, nu a redus salariile si nici nu a recurs la concedieri. In schimb a marit programul de lucru de la 170 de ore la 210 ore pe luna.
„In acesti 2 ani de criza, a fost senzational cu politica de resurse umane. Nimeni nu a mai vrut sa plece”, a spus Petrescu, precizand ca anterior circa 20-30% din angajati se schimbau tot timpul.
Fluctuatia de personal este mult mai mica la nivelul top-managementului, a adaugat Petrescu.
[quote=Dragos Petrescu, proprietar City Grill]E trist sa vezi cum doi clienti isi impart intre ei un meniu de 19 lei[/quote]
„In 11 ani mi-a plecat un singur director din top-management, care s-a intors dupa 2 ani. Din categoria middle-management, au plecat sub 10%”, a explicat omul de afaceri.
Acesta a mai spus ca, datorita crizei, si-a putut intari echipa manageriala cu persoane pe care in alte conditii nu si-ar fi permis sa le atraga.
Omul de afaceri a precizat ca, din pacate, in domeniul in care activeaza salariile sunt foarte mici.
„Sunt in pozitia ingrata de a le da oamenilor foarte putini bani si a le cere sa munceasca foarte mult”, a spus Petrescu, adaugand ca acest minus este insa compensat de politica bonusurilor.
„Bonificatia este lege la mine in organizatie. Sunt manageri de restaurante care castiga 1.500 euro/luna si unii care ajung la 7.000 euro”, a explicat Petrescu.
Grupul City Grill a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri circa 57 milioane de lei. Grupul are peste 10 restaurante si cafenele (City Grill, City Cafe, Buongiorno, Caru cu Bere, Hanu Berarilor, BundeTot-Food express si Cantina – Sport bar) si un numar de circa 800 de angajati.