- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Coty isi mareste oferta de cumparare a Avon

11 May, 13:20 • Redactia DailyBusiness
Compania americana Coty, cu operatiuni in domeniul cosmeticelor, si-a majorat oferta de preluare a Avon Products cu 6,45%, la 10,65 miliarde de dolari.
Coty isi mareste oferta de cumparare a Avon

Oferta pentru o actiune a fost majorata la 24,75 dolari, de la 23,25 dolari.

Presedintele Coty, Bart Becht incearca sa atraga compania Avon in aceasta intelegere care i-ar aduce un nou canal de distributie, „din usa in usa” si i-ar dubla vanzarile anuale, care in 2011 au insumat 4,2 miliarde de dolari.

Avon a respins ofertele anterioare ale Coty, pe motiv ca valoarea companiei ar putea creste sub conducerea unui nou director general, dar a precizat ca va analiza noua oferta a Coty si va raspunde in timp util. Daca acest raspuns nu este primit pana la data de 14 mai, Coty intentioneaza sa isi retraga propunerea, anunta [url=http://www.reuters.com/article/2012/05/10/avon-idUSL1E8GA3QN20120510]Reuters[/url].

Avon, cel mai mare operator de vanzari directe de produse cosmetice la nivel mondial, a numit-o luna trecuta pe Sheri McCoy, fost director la Johnson & Johnson, in functia de director executiv al companiei, in ideea ca vor reusi sa stabilizeze situatia companiei.

Profitul net al Avon a scazut cu 81,5% in primul trimestru, la 26,5 milioane de dolari. Principalele cauze sunt: scaderea vanzarilor si pierderea reprezentantilor de vanzari, iar pe piata din SUA  Avon se confrunta cu o investigatie legata de dare de mita in strainatate.

Ultima oferta a celor de la Coty, respinsa de Avon in luna aprilie era de 23,25 dolari pe actiune.