- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Cum să faci gogoși pufoase și delicioase. Rețeta tradițională din 1957

23 Feb, 18:11 • Bruma Loredana
Gogoșile se numără printre deserturile preferate de românii de toate vârstele. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională din anul 1957. Se fac foarte ușor și sunt pur și simplu delicioase.
Cum să faci gogoși pufoase și delicioase. Rețeta tradițională din 1957

Cum să faci gogoși pufoase și delicioase. Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple de gogoși, trebuie să o încercați pe aceasta. Veți  obține niște gogoși delicioase, cu un gust autentic ce vă vor duce cu gândul la copilărie.

Cum să faci gogoși pufoase și delicioase. Rețeta veche de ani de zile

Pentru prepararea acestei rețete aveți nevoie de următoarele ingrediente: jumătate de kilogram de făină, 15 g drojdie proaspătă, jumătate de linguriță de sare, esență de vanile, coajă de lămâie, apă, ulei pentru prăjit, zahăr pudră pentru decor.

Citește și Ciorbă de fasole călugărească, după rețeta Mănăstirii Radu Vodă. Ingredientul care face ca preparatul să fiarbă rapid

Mod de preparare

Se ia un vas mare, în care adăugăm făina, drojdia proaspătă și sarea. Adăugăm esența de vanilie și coaja rasă de lămâie, după care începem să adăugăm câte puțină apă, pentru a obține un aluat mare, care să poată fi luat ușor cu lingura. Se frământă bine aluatul timp de câteva minute, până când obținem un aluat neted și elastic.

După ce terminăm de frământat aluatul, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm să crească până când își dublează volumul. După ce a crescut, luam aluatul cu o lingură și îl punem într-o tigaie cu ulei încins. fAtenție, este important ca uleiul să fie încins, pentru ca gogoșile să se prăjească uniform și să devină crocante la exterior, rămânând moi la interior, scrie click.ro. 

Prăjim gogoșile câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când prind o culoare aurie frumoasă. Se scot pe o farfurie, pe care am pus un șervețel de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei, după care se pudrează cu zahăr.

Sunt excelente alături de o cană cu lapte. Cei mici le vor adora.

Citește și Rețetă tort Red Velvet. Cum se prepară cel mai popular desert din cofetării

Urmărește Daily Business pe Google News