Cum să faci gogoși pufoase și delicioase. Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple de gogoși, trebuie să o încercați pe aceasta. Veți obține niște gogoși delicioase, cu un gust autentic ce vă vor duce cu gândul la copilărie.
Pentru prepararea acestei rețete aveți nevoie de următoarele ingrediente: jumătate de kilogram de făină, 15 g drojdie proaspătă, jumătate de linguriță de sare, esență de vanile, coajă de lămâie, apă, ulei pentru prăjit, zahăr pudră pentru decor.
Se ia un vas mare, în care adăugăm făina, drojdia proaspătă și sarea. Adăugăm esența de vanilie și coaja rasă de lămâie, după care începem să adăugăm câte puțină apă, pentru a obține un aluat mare, care să poată fi luat ușor cu lingura. Se frământă bine aluatul timp de câteva minute, până când obținem un aluat neted și elastic.
După ce terminăm de frământat aluatul, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm să crească până când își dublează volumul. După ce a crescut, luam aluatul cu o lingură și îl punem într-o tigaie cu ulei încins. fAtenție, este important ca uleiul să fie încins, pentru ca gogoșile să se prăjească uniform și să devină crocante la exterior, rămânând moi la interior, scrie click.ro.
Prăjim gogoșile câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când prind o culoare aurie frumoasă. Se scot pe o farfurie, pe care am pus un șervețel de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei, după care se pudrează cu zahăr.
Sunt excelente alături de o cană cu lapte. Cei mici le vor adora.
Citește și Rețetă tort Red Velvet. Cum se prepară cel mai popular desert din cofetării