Oțetul e bun și ca să elimine mirosurile neplăcute din casă, mai ales dacă-l combini cu sare și bicarbonat de sodiu. În afara faptului că se folosește în bucătărie, e bun și la curățenie fiindcă are proprietăți antimicrobiene. Acționează ca un dezinfectant natural și poate fi folosit în mai multe feluri în locuință, împreună cu coaja de lămâie.
Atât coaja de lămâie, cât și oțetul pot să curețe impecabil chiuveta sau alte zone. E nevoie să tai coaja de la o lămâie și să o pui într-un recipient. Apoi, peste ea pui oțet alb, iar amestecul trebuie lăsat câteva zile deoparte, ca mai apoi să fie folosit pentru a curăța suprafețele din casă.
Citește și Misterul capacelor galbene de la Coca-Cola, dezvăluit. La ce să fii atent de acum înainte
Sucul de lămâie poate fi folosit pentru a curăța bucătăria. Este bine să fie utilizat în combinație cu oțetul alb și să se facă un amestec lăsat pentru câteva zile, iar mai apoi turnat într-un pulverizator.
Cu acest amestec de oțet și suc de lămâie poți curăța aparatul de cafea, cuptorul cu microunde, gresia și faianța. Același amestec poate fi folosit și pentru a curăța baia. Oțetul alb poate fi folosit și pentru a curăța mobila. Este recomandat să fie utilizat împreună cu apă călduță.
Oțetul alb te poate ajuta să cureți frigiderul. Se face un amestec din jumătate de oțet și apă caldă, iar în acest fel te asiguri că sunt eliminate și mirosurile neplăcute. Mai este bun și pentru a curăța ceștile de cafea, amestec în care poate fi pus și bicarbonat de sodiu pentru a fi sigur că toate petele sunt eliminate.
Ca să îndepărtezi petele de pe covor e de preferat să folosești două linguri de oțet și sare sau bicarbonat de sodiu. Cu pasta care se obține se freacă petele, iar mai apoi se lasă la uscat.
Citește și Șoc la început de an! Uleiul și pâinea se scumpesc cu 10%, urmează carnea și lactatele!