Cifra de afaceri pe acest an a Depozitului de Vinuri (DDV), parte a grupului RTC Holding, a fost estimata la 1,5 milioane de euro. Conform reprezentantilor companiei, la sfarsitul lunii septembrie rezultatele obtinute confirmau posibilitatea atingerii acestui nivel pana la sfarsitul anului.
Piata vinurilor de import a crescut cu mai mult de 100% in ultimii doi ani, iar DDV evolueaza in ritm asemanator. Cresterea se datoreaza in special formarii gustului pentru vin in cadrul populatiei, a explicat pentru Daily Business administratorul Depozitului de Vinuri.
Initial, bautorii de vinuri bune reprezentau o nisa mica pentru distribuitori de vinuri de import dar treptat nisa aceasta se extinde iar consumatorii simt nevoia sa incerce si alte vinuri in afara de marcile romanesti consolidate, spune el.
Distributia de vinuri de import s-a dezvoltat tot mai mult in ultimii ani, cele mai mari cresteri ale distributiei DDV inregistrandu-se in regiunile Valea Prahovei si Banat.
Depozitul de Vinuri a investit anul acesta intr-un program de educare a populatiei cu privire la vinuri iar in viitor planuiesc sa deschida un club in cadrul caruia sa organizeze intalniri intre producatori si consumatori pentru a facilita accesul informatiei la public.
In planul de investitii al companiei sunt prevazute sume cuprinse intre 150.000 si 200.000 de euro destinate achizitionarii unor aparate de servire a vinurilor la pahar, special concepute pentru degustarile de vinuri, spune Petroae.
„Sper ca guvernul Romaniei sa inteleaga competitia ca pe un catalizator al progresului, al calitatii si al performantei cu un beneficiu direct pentru consumatorul final al vinului. Din punctul meu de vedere, viticultorii romani nu trebuie protejati prin taxe vamale astronomice, ci, eventual, prin credite nerambursabile si know-how prin care vor putea micsora costurile de productie si vor creste calitatea”, considera Alex Petroae, administratorul Depozitului de Vinuri.
Cea mai vanduta marca de vinuri DDV este Piccini apartinand unuia dintre marii producatori italieni cu o distributie in peste 50 de tari si cu o istorie de aproape 200 de ani in exploatarea soiului de struguri Sangiovese. Piccini reprezinta circa 15% din volumul vanzarilor DDV in acest an, anul viitor estimandu-se ca acest procent va creste la 20%.
Grupul RTC Holding a obtinut in 2005 un rulaj de 233 milioane euro, din care 25 de procente provin din activitatile desfasurate pe piata de IT. Pentru 2006, cifra de afaceri estimata la nivelul intregului grup este de 275 milioane euro.