Sărbătorile de iarnă sunt aici. În această perioadă, mulți suntem în căutarea unei destinații de vacanță care să ne ofere relaxare, zăpadă și oportunitatea de a crea momente de neuitat cu cei dragi. România încă se dovedește a fi una dintre cele mai accesibile și frumoase opțiuni pentru o escapadă de iarnă, relatează click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Vacanţa de iarnă 2024-2025. De câte zile libere vor beneficia elevii de sărbători. Cele două zile libere legale care prelungesc vacanța de iarnă
foto: vacanță de iarnă
Dintre numeroasele locuri pe care le oferă țara noastră, există o destinație cu adevărat specială, perfectă pentru cei care își doresc o experiență montană fără să cheltuie o sumă mare de bani. Stațiunea Pasul Vâlcan, situată în județul Hunedoara, este una dintre cele mai economice și mai frumoase destinații pentru vacanța de iarnă din România.
Pasul Vâlcan este o destinație montană accesibilă și puțin cunoscută, ceea ce înseamnă că turiștii se vor putea bucura de liniște și o vacanță lipsită de aglomerații. Situată la o altitudine de aproximativ 1.640 de metri, această stațiune oferă un peisaj natural superb, unde turiștii pot vedea orașele miniere de pe Valea Jiului.
În ciuda faptului că zona nu este foarte amenajată sau comercială, stațiunea Pasul Vâlcan este ideală pentru sporturi de iarnă.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei destinații este costul redus al vacanței. Comparativ cu alte stațiuni montane populare, Pasul Vâlcan oferă o experiență frumoasă la un preț accesibil.
Drumul județean 664 este utilizat drept pârtie de schi și de săniuș în sezonul rece. Deși circulația pe acest drum este restricționată în sezonul de iarnă, turiștii pot profita de el pentru schiat și săniuș.
Angajații localnici au explicat că în trecut, turiștii aveau și opțiunea de a folosi telegondola pentru a ajunge în stațiune, iar prețurile erau destul de accesibile: 10 lei pentru o urcare cu telegondola și 15 lei pentru o urcare și o coborâre în aceeași zi.
„Deocamdată, doar o parte a șoselei poate fi folosită pentru săniuș. Dacă ar fi nins mai mult, atunci turiștii puteau urca la fel ca în unele ierni cu telegondola până în stațiune, de unde coborau pe schiuri sau pe sanie, direct pe șosea. Și ieșeau destul de ieftin: 10 lei urcarea cu telegondola, sau 15 lei urcarea și coborârea”,explică angajatul unei cabane.
Te-ar mai putea interesa și: Un român urmează să primească daune de 30.000 de euro de la Wizz Air. Compania i-a anulat bărbatului zborul de întoarcere din vacanță