Dacă dorești să pregătești deserturi cu blaturi pufoase, aerate și dense, iată câteva secrete din bucătărie pe care le poți aplica atunci când nu vrei să dai greș în prepararea unui aluat perfect. Mulți le consideră asul din mânecă în materie de prăjituri, potrivit click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Cât costă cozonacul Dubai, ultima fiță în materie de deserturi de sărbători. O vedetă din România comercializează cozonaci Dubai la pachet cu alte două sortimente speciale de cozonaci
Când vine vorba de o prăjitură cu ciocolată, un singur ingredient face diferența între un desert executat corect și unul executat „după ochi”.
Potrivit maeștrilor cofetari, un singur ingredient este cel care trebuie neapărat adăugat în consistența aluatului pentru ca acesta să iasă pufos, aerat și dens. Fără acest ingredient, aluatul, de obicei, tinde să se usuce. Astfel că, pentru cele mai bune prăjituri cu ciocolată, veți avea nevoie de:
Însă ingredientul secret este: laptele. Adăugați 2 linguri de lapte în compoziție (pentru prăjiturile de ciocolată) și va face minuni pentru blat, mai ales dacă acesta iese de la început prea gros. Dacă sunteți intoleranți la lactoză, puteți folosi lapte vegetal.
Crema poate fi realizată din:
Primul pas este să preîncălziți cuptorul la 180 de grade și să tapetați o tavă (cu foaie de copt/făină), fie normală, fie de brioșe. Apoi veți bate untul cu zahărul pudră până când veți obține o textură aerată. Veți pune ouăle. Făina o veți amesteca în prealabil cu pudra de cacao și o veți integra apoi în compoziție. După ce ați pus și laptele, încorporați totul și veți pune aluatul în tavă. Totul intră la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute, însă depinde și de tava pe care o folosiți.
Prăjitura se lasă la răcit timp de 30 de minute. Între timp, puteți prepara crema/glazura.
Te-ar mai putea interesa și: Două super-deserturi care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de sărbători: prăjitura Crăciunița și turta dulce. Sunt gata în doi timpi și trei mișcări