Ai luat în considerare vreodată care ar putea fi planta care protejează întreaga recoltă din grădină? Aceasta este cunoscută și sub numele de „Apărătorul legumelor” și reprezintă un remediu vegetal folosit de sute de ani. Aduce multiple beneficii nu doar grădinii, ci și sănătății oamenilor, atunci când este consumată sub formă de ceai. Despre ce plantă este vorba?
Te-ai gândit vreodată la planta care îți protejează întreaga recoltă din grădină? Mai poartă denumirea de „Apărătorul Legumelor” și este un remediu vegetal utilizat de sute de ani. Oferă beneficii multiple grădinii, dar și organismului uman, consumat sub formă de ceai.
Există o plantă care poate proteja atât recolta grădinii, cât și sănătatea ta. Este vorba despre o specie erbacee perenă, întâlnită frecvent în gospodării, dar nu toată lumea știe că aceasta are rolul de a apăra legumele. Cunoscută sub denumirea de „Apărătorul legumelor”, planta este un remediu vegetal utilizat de secole.
O plantă poate să protejeze atât recolta din grădina proprie, cât și sănătatea oamenilor. Este vorba despre o specie de plantă erbacee, perenă, care se regăsește în multe curți, însă despre care nu toată lumea știe că poate să protejeze recolta. Mai poartă denumirea de „Apărătorul Legumelor” și este un remediu vegetal folosit de sute de ani.
„Apărătorul Legumelor” este coada calului, o plantă erbacee care poate proteja recoltele din grădină, având un efect fungicid eficient, util în agricultura biodinamică.
Coada calului poate fi folosită și uscată, însă eficiența sa scade puțin. Aceasta poate fi plantată lângă recolte pentru a proteja legumele de dăunători. Sub formă de preparat în agricultura biodinamică, planta conține acid acetilsalicilic, care sprijină regenerarea tulpinilor și a rădăcinilor.
În plus, Coada calului este utilizată și în scopuri medicinale. Sub formă de ceai, infuzată din tulpina uscată, planta este un remediu naturist ce poate trata diverse afecțiuni, cum ar fi retenția de lichide sau poate contribui la întărirea oaselor. În plus, are proprietăți antiinflamatorii și diuretice și poate fi folosită pentru tratarea pietrelor la rinichi. Totuși, este important de menționat că ceaiul de coada calului poate provoca și efecte secundare, așa că trebuie consumat cu prudență.
Vezi și Planta care se roagă. Care este misterul acestei plante și de ce trebuie să o ferești