Elementele de constructie care consuma un procent important din energia termica necesara incalzirii blocurilor neizolate din Romania sunt peretii exteriori, acoperisul si planseul de peste subsol. Acestea cumuleaza o valoare de aproximativ 40-50% din consumul total de energie.
„Astfel, in baza unui studiu efectuat pe o cladire de locuit multietajata (P+10E), s-a constatat ca prin peretii exteriori se pierde aproximativ 33% din energia termica totala consumata, prin acoperisul si planseul peste subsol neizolate se pierde aproximativ 11%, iar restul – prin ferestre si usi”, au mentionat reprezentantii Knauf Insulation.
La ora actuala, Romania este una dintre tarile europene care detine cele mai multe cladiri cu izolare termica redusa fata de media Uniunii Europene, avand un potential foarte mare pentru demararea unor programe ample de reabilitare termica.
Aceste programe au ca finalitate scaderea consumului de energie si implicit a costurilor de intretinere cu aproximativ 40-60% din valorile actuale, reducerea emisiilor poluante generate de consumul de energie si nu in ultimul rand, imbunatatirea conditiilor de igiena si a confortului termic.
Knauf Insulation a intrat oficial pe piata constructiilor din Romania in luna septembrie 2008. Pentru inceput, compania distribuie in Romania produse din vata de sticla, vata bazaltica si placi din lemn-beton, utilizate pentru izolarea termica, fonica si pentru protectia la incendiu.
Pentru primul an de activitate pe piata locala, Knauf Insulation estimeaza o cifra de afaceri de peste 7 milioane euro si o cota de piata de 13-15%. In 2009, izolarea locuintelor va ramane un subiect de actualitate, chiar si in contextul economico-financiar de la sfarsitul acestui an si indiferent de modul in care acesta ar putea influenta economia romaneasca.
Ca parte a grupului Knauf, compania realizeaza o gama completa de produse pentru izolarea termica, acustica si pentru protectia la incendiu a tuturor tipurilor de cladiri: vata de sticla, vata bazaltica, polistiren extrudat, polistiren expandat si placi de lemn-beton.