Pana in prezent, retailerul a platit aproape 8% din totalul platilor prevazute prin planul de organizare, care a fost adoptat in august 2010 si se va desfasura pe o perioada de trei ani.
„Datoriile curente ale societatii din perioada de reorganizare sunt platite la zi conform scandentelor, atat cele fata de furnizori si salariati, cat si cele fata de bugetul de stat. De asemenea, societatea a realizat o crestere de 24% a vanzarilor medii pe ultimele 4 luni din 2010 comparativ cu media vanzarilor din primele 8 luni din anul 2010 si o crestere a vanzarilor de 2% fata de aceeasi perioada a anului 2009”, a declarat Radu Lotrean, Managing Partner CITR.
In ceea ce priveste posibilitatea intrarii in actionariat a unor investitori, Lotrean considera ca sesi nu este considerata o prioritate, cooptarea unor noi actionari este un subiect deschis.
Legat de extinderea retelei de magazine, concomitent cu inchiderea unor locatii care se dovedesc a nu fi profitabile, este foate probabila deschiderea unor locatii noi, in zone mult mai bine cotate din perspectiva vadului comercial.
„In prezent, Leonardo se afla in discutii avansate pentru deschiderea unui magazin in Bucur Obor precum si in Maramuresul din Baia Mare in locul celui stradal inchis in luna august 2010. In situatia in care intr-o localitate urmeaza sa se deschida un prim centru comercial de anvergura, acesta este foarte probabil sa polarizeze interesul populatiei din orasul respectiv, astfel incat intrarea intr-un astfel de centru este esentiala pentru companie. Pentru anii urmatori sunt avute in vedere centrele comerciale: GTC Arad, Muntenia Targoviste, Baneasa Mall, Maritimo Constanta, Bellrom-Electroputere Craiova, Bellrom Botosani, Bellrom-Deva, Cora Targu Severin”, a adaugat Florin Panea, actionarul societatii.
CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari, Leonardo fiind unul dintre cei mai mari clienti.