Mâncarea de post pregătită de gospodinele din Polonia în fiecare vineri. Celor care au rămas în pană de idei, vă propunem niște chifteluțe delicioase din cartofi, pregătite după o rețetă specială a gospodinelor din Polonia.
În fiecare vineri, gospodinele poloneze, care obișnuiesc să țină post, prepară celebrele prazoki, adică niște chifteluțe delicioase din cartofi. Ai nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de cartofi, cinci linguri de făină, o linguriță de sare, apă, dar și puțin ulei.
Această rețetă este ideală pentru cei care nu au mult timp la dispoziție pentru gătit.
Mod de preparare:
În primul rând, se curăță cartofii, apoi se spală și se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se pun într-o tigaie, alături de 250 de mililitri din zeama în care au fiert. Peste ei se adaugă și făina. Atenție, nu amestecați imediat. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați cartofii să mai fiarbă un pic, potrivit click.ro.
După ce s-au înmuiat foarte bine, stingem focul și batem cartofii până când aceștia devin netezi și puțin lipicioși. Înmuiem o lingură în ulei și modelăm cartofii sub formă de chifteluțe și se pun pe o farfurie. Pentru un plus de savoare se poate presăra ceapă călită deasupra.