Deși Biserica permite consumul lor în Postul Paștelui, Mihaela Bilic punctează că e mai bine să le evităm și a explicat și care e motivul.
Postul Paștelui se desfășoară până pe 19 aprilie 2025. În toată această perioadă, creștinii nu au voie să mănânce lapte, carne și ouă, ci doar alimente de origine vegetală.
“Ce fel de post ar fi acela în care să consumi așa ceva? Cum ar putea fi permis? Singura explicație logică este că acest aliment a apărut abia în secolul XVI, adică mult după ce au fost stabilite regulile postului. Mi se pare absurd să existe așa ceva. Dacă postul reprezintă un exercițiu de voință, acest aliment ar trebui să fie primul pe lista celor interzise”, a spus Mihaela Bilic, făcând referire la zahăr.
E destul de bine cunoscut faptul că folosirea zahărului în exces poate avea efecte negative asupra sănătății, iar riscurile asociate cu acest comportament sunt diverse. De-a lungul timpului, specialista în nutriție a tras mai multe semnale de alarmă referitoare la zahăr, susținând că acesta trebuie evitat.
“Zahărul este principalul responsabil pentru apariția cariilor dentare, crește procesele oxidative din organism, ne ruginește și ne îmbătrânește de la interior”, a adăugat ea.
Eliminarea zahărului din alimentație vine cu numeroase beneficii asupra organismului, a subilinat Mihaela Bilic.
“Zahărul este cel mai puternic agent de îmbătrânire, după soare. Lăsați antiageing-urile de pe toate formele, injectabile, chirurgicale, eliminați zahărul din alimentație pentru că el face oxidare la nivelul fiecărei celule. E ca și cum pui rugină în fiecare celulă. Și atunci, dincolo de siluetă, e bine de știut, fumatul, zahărul și soarele, sunt cele trei elemente care strică pielea. Se poate trăi fără zahăr. Ăsta este lucrul pe care l-am eliminat de mult din alimentația mea. Eu nu mănânc nici fructe, că fac poftă de mâncare”, a mai spus ea.
Citește și Peste 50% dintre adulți și tineri vor fi supraponderali sau obezi până în 2050!