Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar are o rețetă specială pentru mucenici. Se fac foarte ușor și sunt delicioși.
Pentru prepararea mucenicilor în stilul lui chef Cătălin Scărlătescu ai nevoie de următoarele ingrediente: jumătate de kilogram de făină, 200 ml de apă caldă, 100 ml de ulei, cât și cam 50 de grame de drojdie, un praf de sare, zahăr vanilat.
Pentru sirop vom folosi trei litri de apă, 800 de grame de nuci mărunțite, 350 de grame de zahăr, coajă de lămâie, zahăr vanilat, puțină scorțișoară, esență de rom, cât și sare.
După ce am pregătit toate ingredientele ne putem apuca de treabă.
Mod de preparare
Se pune făina într-un vas, facem o gaură în mijloc, după care adăugăm zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia și apă. Amestecăm bine, până când vom obține o cocă densă. Se lasă aluatul la dospit, după care presărăm făină pe blatul de lucru și întindem bine coca, după care tăiem fâșii mici cu ajuorul cărora vom forma cifra 8. Punem mucenicii la fier, după care îi băgăm câteva minute și la cuptor, scrie click.ro.
Cât timp mucenicii stau în cuptor, ne putem ocupa de sirop. Punem apa la fiert, iar după ce va da în clocot adăugăm toate ingredientele. La final, turnăm siropul peste mucenici.
Asta este tot, poftă bună!