Îți place foarte mult plăcinta cu mere, dar vrei să o prepari fără zahăr sau făină? Există o rețetă simplă și sănătoasă care îți va încânta papilele gustative. Cu doar câteva ingrediente pe care le ai deja în bucătărie poți să prepari un desert fabulos. Această variantă săracă în calorii va fi cu siguranță pe gustul tău.
Plăcinta cu mere este adesea asociată cu un aluat pufos și dulce, dar această rețetă este o alternativă sănătoasă, care nu îți va afecta silueta. Ingredientele necesare sunt simple și naturale, iar rezultatul va fi o prăjitură ușoară și gustoasă. Cu un conținut redus de calorii, poți să te bucuri de acest desert fără remușcări.
Ingrediente:
3 mere
100 ml apă
230 g fulgi de ovăz
100 ml ulei vegetal
100 g stafide
zeama de la o lămâie
un praf de copt
100 g nuci măcinate
3 ouă
Citește și Prăjitura care se face singură. Rețeta pas cu pas a deliciosului desert
Mod de preparare:
Curăță merele de coajă și tăia-le în cuburi mici. Pune-le într-un bol și adaugă zeama de lămâie pentru a preveni oxidarea. Apoi pune stafidele și toarnă 100 ml de apă peste mere. Mărunțește nucile și adaugă-le în amestecul de mere.
Într-un alt bol bate ouăle până își dublează volumul, apoi încorporează-le în bolul cu mere și nuci. Adaugă uleiul și amestecă bine. Asezonează cu un praf de sare și omogenizează din nou.
Următorul pas este să adaugi fulgii de ovăz măcinați și praful de copt. După ce ingredientele sunt bine amestecate, toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă plăcinta la copt aproximativ 45 de minute. Când este gata, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească.
Pentru un plus de savoare, poți să presari puțin zahăr pudră deasupra înainte de servire.
Această plăcintă cu mere este nu doar delicioasă, dar și mult mai sănătoasă decât varianta clasică. Poți să te bucuri de ea fără să îți faci griji pentru siluetă, iar gustul său te va încânta de fiecare dată când o prepari!
Vezi și Desertul care făcea furori în comunism. Cum se prepară prăjitura ”Televizor”