Veniturile fiecarei companii difera in functie de numarul de cascade de ciocolata pe care le detine. Cu cat numarul lor este mai mare, cu atat compania respectiva poate onora mai multe comezi, rezultand un venit mai mare.
Astfel, compania Cascada de ciocolata, care detine 4 astfel de dispozitive, are un venit anual de minim 30.000 de euro numai din inchirieri.
Conceptul cascadelor de ciocolata a pornit din America si a fost preluat foarte repede in Anglia, iar in Romania a ajuns acum circa 3 ani.
„In Romania acest produs a ‘prins’ foarte repede la public, luand amploare intr-un timp destul de scurt”, sustine Florin Surugiu, managerul companiei Fantana cu ciocolata, dealer-ul producatorului de fantani de ciocolata Giles and Posner din Anglia.
Piata inchirierilor de fantani de ciocolata creste in fiecare an, in contextul in care piata inca nu este acoperita.
Cat costa o cascada de ciocolata
Inchirierea unei astfel de fantani poate porni de la 300 de euro pentru cateva ore si ajunge pana la 5.000 de euro, in functie de numarul invitatilor la eveniment si de durata evenimentului, pentru ca in tariful de inchiriere sunt asigurate serviciile de decor, personalul calificat, dar si produsele (ciocolata si fructe).
De asemenea, aceste aparate se pot si cumpara, pretul unei fantani de ciocolata pornind de la 2.500 de euro si depasind chiar 10.000 de euro.
„Noi avem si cascade de vanzare, insa cel mai bine merg inchirierile pentru ca pretul este mai mic”, a mai spus reprezentantul Cascada de ciocolata.
Profilul clientului
Clientii care inchiriaza fac parte din toate categoriile sociale, sunt cei care vor sa aiba ceva „aparte” in cadrul evenimentului pe care il organizeaza, fie ca este vorba de o nunta, botez, aniversare sau petrecere corporate.
Cei care achizitioneaza sunt in general firmele care au ca domeniu de activitate organizarile de evenimente. Cascadele sunt „afisate” la inceputul evenimentului, pentru a intampina invitatii.