Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu. Salata de boeuf este nelipsită de pe masa românilor de sărbători. Fiind perioada în care gospodinele fac deja meniul pentru Crăciun, juratul de la Maasterchet a dezvăluit secretul său în ceea ce privește prepararea tradiționalei salată boeuf.
Deși rețeta este una destul de simplă, există câteva trucuri care vă ajută preparatul să aibă un gust delicios, iar consistența să fie perfectă. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul său. Juratul de la Masterchef spune că foarte importantă este ordinea în care combinăm ingredientele. Potrivit acestuia, pentru ca salata de boeuf să fie exact ceea ce trebuie, este foarte important să începem prin a combina maioneza cu murăturile tocate.
Un alt lucru de care trebuie să ținem cont este ca toate ingredientele să fie reci în momentul preparării salatei.În acest fel se previne excesul de zeamă, iar consistența finală a salatei va fi exact cu trebuie.
Citește și Ardei umpluți mănăstirești. Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
Celebrul bucătar folosește următoarele ingrediente: 500 g carne de vită sau pui, trei cartofi, trei morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o țelină, 200 g mazăre, 200 g castraveți murați, 200 g gogoșari murați, sare și piper.
Maioneza este pregătită de la zero, folosind două gălbenușuri crude, un gălbenuș fiert, 200 ml de ulei, o linguriță de muștar și zeama de la o jumătate de lămâie.
Se pune la fiert carnea, se spumuiește, apoi se adaugă și legumele. În momentul în care s-au fiert toate, se scot într-un castron și se lasă să se răcească. Între timp, ne apucăm de maioneză. După ce s-au răcit carnea și legumele, începem să le tocăm pe toate mărunt. Așa cum am zis și mai sus, prima dată combinăm maioneza cu murăturile tocate, după care adăugăm și restul de ingrediente. Nu uitați să păstrați puțină maioneză și pentru decor. După ce am amestecat bine ingredientele, punem salata pe o farfurie întinsă și începem să o modelăm și să o decorăm după bunul plac.